Nick Potts/Pa Images/Profimedia
ISTOČNO CARSTVO

Ronaldu nude nezamislivu svotu i blizu su transfera, a pritom žele dovesti i sjajnog veznjaka Chelseaja!

Portugalski napadač na pragu je prelaska na Arapski poluotok, a tamo, čini se, neće sam
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. prosinac 2022. 16:21

Potencijalni prelazak Cristiana Ronalda u saudijski Al-Nassr podigla je puno prašine, a sada se pojavila mogućnost da mu se pridruži veznjak Chelseaja N‘Golo Kante.

image
ALBERTO PIZZOLI/AFP/PROFIMEDIA Alberto Pizzoli/afp/profimedia

Ronaldo je bez kluba nakon što mu je Manchester United raskinuo ugovor uoči Svjetskog prvenstva prošlog mjeseca. Unatoč potrazi za drugim klubom Lige prvaka, portugalski napadač otkrio je nedostatak opcija i mediji sve više izvještavaju kako je sve bliže dolasku na Bliski istok.

Prelazak za veliki iznos u Al-Nassr, ako se dovrši, omogućio bi mu sklapanje ogromnog ugovora od 175 milijuna funti godišnje koji bi se samo povećao kada prijeđe u ulogu trenera nakon završetka igračke karijere. To je unosan potez, a mogao bi biti još privlačniji zbog mogućnosti da mu se na ljeto pridruži Kante.

image
MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp

Prema izvještajima iz Francuske, Al-Nassr je sada izrazio interes za potpisivanje ugovora s veznjakom Chelseaja. Foot Mercato i Get French Football News tvrde da Al-Nassr želi Kantea dovesti u besplatnom transferu kada mu na kraju sezone istekne ugovor s Chelseajem.Tvrde da je Kante vezan za London i volio bi ostati u gradu čak i ako mu Chelsea ne ponudi novi ugovor. Međutim, nije posebno protiv prelaska u Al-Nassr jer nastoji ostaviti svoje mogućnosti otvorenima.

Nakon što je ovaj 31-godišnjak na ljeto 2016. godine iz Leicester Cityja prešao u Chelsea uživao je u brojnim uspjesima s londonskim klubu s kojima je osvojio gotovo sve trofeje: naslov Premier lige, Lige prvaka, Europske lige, europskog Superkupa, FA Kupa i dr. Međutim, ove je godine sakupio samo dva nastupa na samom startu sezone. Zbog ozljede je propustio i nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sada mu je i pozicija na terenu pod upitnikom.

Kako bi potpisao ugovor s Ronaldom i Kanteom, Al-Nassr će trebati otpustiti neke igrače s obzirom na to da već imaju osam stranih igrača u svojoj momčadi u ligi koja nalaže da ih se može registrirati najviše sedam.

Linker
18. travanj 2024 15:49