JIM WATSON/Afp
NOVI IZAZOV

Rooney se vraća iz SAD-a, postat će trener bivšem dinamovcu koji je potjeran iz kluba

Kao pomoćnici će mu se u Birminghamu pridružiti bivši nogometaši Ashley Cole i John O‘Shea
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. listopad 2023. 06:09

Football Insider jutros je prvi lansirao, a sada je vijest potvrdio i Fabrizio Romano - Wayne Rooney na korak je do preuzimanja klupe engleskog drugoligaša Birmingham Cityja.

Klub je raskinuo suradnju s Johnom Eustaceom iako je engleski trener s momčadi iz istoimenog grada trenutno na šestom mjestu u Championshipu, drugom razredu engleskog nogometa.

Shodno tome, klub je stupio u kontakt s Rooneyjem čiji DC United ove sezone nije uspio izboriti MLS doigravanje, a bivši kapetan Man Uniteda u nedjelju je objavio da napušta klub. U Washingtonu je preuzeo trenerski posao u srpnju 2022., a već dobro poznaje ovu ligu budući da je od 2020. do 2022. sjedio na klupi Derby Countyja, a prije toga je u klubu vršio funkciju trener-igrač u smiraju karijere.

Football Insider saznaje da će se Rooneyju u Birminghamu kao pomoćnici, pridružiti Ashley Cole i John O‘Shea.

U momčadi Birminghama dočekat će ih bivši dinamovac i svojevremeno mladi reprezentativac Ivan Šunjić (26) koji je redovito startao pod palicom, sada već bivšeg trenera, te je u 10 nastupa upisao čak dvije asistencije.

Podsjetimo, Šunjić je na ljeto 2019. iz Dinama prešao u Birmingham u transferu vrijednom 8 milijuna eura, kako navodi Transfermarkt, a u međuvremenu je proveo sezonu na posudbi u Herthi Berlin. Tamo je proljetos, podsjetimo, doslovno potjeran iz kluba, nakon što je zaradio suspenziju zbog nediscipline na treningu.

Linker
28. travanj 2024 00:03