THOMAS COEX Afp
NOVA PRESUDA

Rubiales dobio zabranu prilaska španjolskoj nogometašici. Prijeti mu i do četiri godine zatvora

‘Državni ga je tužitelj optužio za seksualno zlostavljanje i čin prisile u kojemu je izvršio pritisak‘
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2023. 16:26

Bivši predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales prije manje od tjedan dana javno je podnio ostavku tijekom gostovanja kod Piersa Morgana. Rubiales je bio pod pritiskom javnosti tri tjedna nakon što je tijekom ceremonije dodjeljivanja zlatnih medalja nakon finala Svjetskog prvenstva za nogometašice, pred kamerama u usta poljubio španjolsku reprezentativku Jennifer Hermoso.

Ovog se petka pojavio na sudu i odbacio optužbe za seksualno zlostavljanje koje je protiv njega podnijela Hermoso zbog poljupca bez pristanka. Tužitelj je tražio Rubialesovu zabranu prilaska nogometašici na bliže od 500 metara, što je sudac prihvatio.

Državni ga je tužitelj optužio za seksualno zlostavljanje i čin prisile u kojemu je izvršio pritisak na nju da progovori u njegovu obranu nakon izbijanja skandala. Nakon početne istrage sudac treba odlučiti hoće li pokrenuti suđenje.

Bude li proglašen krivim, Rubialesu po španjolskom zakonu prijeti novčana kazna ili do četiri godine zatvora. Bivši predsjednik i dalje tvrdi da je poljubac bio sporazuman.

- Ono što smo imali je spontani, zajednički poljubac na koji smo oboje pristali, koji je bio vođen emocijama trenutka. Poljubac je 100 posto bio neseksualan - kazao je u intervjuu s Piersom Morganom na britanskoj televiziji.

Linker
19. svibanj 2024 22:27