Valerij Karpin

 ANATOLIY MEDVED/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
U PRODAJI DODATNE ULAZNICE

Rusi strahuju od ‘noćne more‘, ističu Lovrenove riječi, a veliko priznanje dali su - Splitu!

Čak ni ruske kladionice ne vjeruju Karpinovoj selekciji uoči velikog okršaja na Poljudu
Piše: Vlado Vurušić/JL/SNObjavljeno: 11. studeni 2021. 10:45

"Pokloni za našu reprezentaciju su završeni", "Treba nam podvig da se direktno plasiramo za Katar", "U Splitu će nam biti dosta i bod", "Treba prvo dobiti Cipar, pa onda misliti o Hrvatima", "Ako ne budemo prvi, play off će biti noćna mora" - to su samo neki od naslova u ruskim novinama prije posljednje dvije kvalifikacijske utakmice koje će odlučiti o tome tko će ići direktno na Svjetsko prvenstvo 2022., a tko će se okušati u lutriji doigravanja za koje i ruski mediji kažu da je teže i od samih grupnih kvalifikacijskih utakmica.

Prokletstvo boda

Ruski portal sports.ru navodi da je Rusija u posljednje vrijeme izgubila čak pet utakmica u kojima im je bio dovoljan i bod da prođu dalje. Podsjećaju na utakmicu posljednjeg Eura kada im je Danska uzela mjeru, na Euro 2012. kada su izgubili od Grčke te na kvalifikacije za SP 2002. kada nisu uspjeli uzeti Belgiji bod, pa navode da se radi o prokletstvu "jednog boda" i da je ekipa koja mora pobijediti možda u psihološkoj prednosti pred onom koja može kalkulirati.

Nekadašnji nogometaš moskovskog Spartaka Eduard Mor za championat.ru kaže kako će za prvo mjesto u skupini "trebati podvig", a teško je očekivati da će "Malta pomoći". Ruski sportski portali navode kako je Rusija imala dosta sreće u ovim kvalifikacijama te se pitaju hoće li se to nastaviti i u dvije sljedeće utakmice ili je limit na sreću potrošen. Neki analitičari navode da su sretno dobili Slovačku u Kazanju i Sloveniju u Ljubljani jer objektivno "nismo bili bolji".

I sam izbornik Valerij Karpin u Sovjetskom sportu kaže kako je dosta uznemiren uoči utakmice s Ciprom, a na pitanje što ga toliko brine kaže: "Sve me brine". Neki se ruski analitičari pribojavaju da Rusija ne prospe sve u susretu s Ciprom jer su već mislima u Splitu, ali kažu da i Hrvati sigurno imaju isti problem. Neki su optimisti jer smatraju da Hrvatska više nije na onoj razini kada se može reći da je apsolutni favoriti, iako navode riječi Dejana Lovrena da ih na Poljudu čeka pakao. Ruski mediji napominju da su u Splitu navijači najemocionalniji i najbučniji.

Antivakseri u momčadi

Doduše, ruske kladionice ne vjeruju svojima te za njihovu pobjedu daju koeficijent 5,95, na neriješeni ishod 4,12, a na pobjedu Hrvatske 1,6. Karpin dijeli komplimente našim igračima: "Zar ne vidite u kakvim klubovima oni igraju?" Stoga Sovjetski sport kao glavnu temu ima tekst o mukama koje donose dodatne kvalifikacije i navode s kim bi se Rusija mogla susresti, pa konstatiraju da se među njima mogu naći i ekipe koje su jače od Hrvatske, poput Portugala ili Italije, a ni drugi nisu lakši - Švedska, Češka, Poljska i Srbija - te kažu da ruski reprezentativci dobro promisle kakvu šansu sada imaju.

Zanimljivo je da Sovjetski sport navodi kako je 70 posto igrača cijepljeno protiv covida, a su ostali su "vjerojatno antivakseri".

U PRODAJI DODATNI KONTINGENT ULAZNICA ZA RUSIJU

Danas (četvrtak) u prodaju je pušteno još 710 ulaznica za sektor B zapadne tribine stadiona Poljud za utakmicu Hrvatska - Rusija, javlja HNS.

Nakon što je Ruski nogometni savez dostavio informaciju o malom broju prodanih ulaznica za sektor predviđen za ruske navijače, HNS je tražio i dobio odobrenje MUP-a za smanjivanje tzv. "buffer" zone u sektoru B zapadne tribine, što je oslobodilo još 710 ulaznica za prodaju za hrvatske navijače. Cijene navedenih ulaznica su 150 kuna u pretprodaji (do 13. studenoga) odnosno 200 kuna na dan utakmice, a mogu se kupiti do prodaje svih raspoloživih ulaznica.

Više pročitajte OVDJE.

Linker
18. svibanj 2024 11:25