OLI SCARFF Afp
POVRATAK LEGENDE

Ryan Giggs vraća se u trenerske vode: Isprao je ljagu suđenja, sada sjeda na stolicu kluba čiji je vlasnik?

Uskoro bismo ga opet mogli gledati na trenerskoj, a ne optuženičkoj klupi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. rujan 2023. 14:18

Čuvenog veznjaka Manchester Uniteda i velške reprezentacije Ryana Giggsa uskoro bismo ponovno mogli gledati na trenerskoj umjesto optuženičkoj klupi, prenosi britanski The Sun.

Nakon što je u srpnju oslobođen optužbi za napad na svoju bivšu djevojku Kate Greville, 50-godišnji Giggs odlučio je vratiti se u trenerske vode. Sjetimo se da je zbog sudske drame i napustio ulogu izbornika reprezentacije Walesa u lipnju prošle godine.

- Bila je čast i privilegija voditi svoju zemlju, ali bilo bi pogrešno da se Savez, stručno osoblje i igrači moraju pripremati za Svjetsko prvenstvo u Katru s konstantnim špekulacijama i pitanjima oko glavnog izbornika - poručio je Giggs.

image

Ryan Giggs kao izbornik Walesa

GLYN KIRK Afp

Sada kad je proglašen nevinim, može se mirne duše vratiti na posao, a spomenuti portal piše da bi se Giggs mogao naći na klupi Salford Cityja. Ako ste slučajno propustili, radi se o klubu čiji je vlasnik, odnosno jedan je od članova vlasničke strukture s grupom koju čine i Garry Neville, Paul Scholes, Nicky Butt, David Beckham i Phil Neville.

Salford se natječe u League Two, četvrtom rangu engleskog nogometa, a ove sezone broji sedam bodova iz osam utakmica te drži 19. mjesto tablice. Razočaravajući su to rezultati za upravu, stoga se klupa aktualnog trenera Neila Wooda opasno trese, a njegov zamjenik već je, čini se, identificiran...

Uprava će obaviti određene analize, a ako utvrdi da Wood ne može konkurirati za jedno od mjesta što vodi u play-off za Ligue One, angažman Ryana Giggsa na klupi Salforda posve je vjerojatan scenarij.

Linker
03. svibanj 2024 13:05