VOJKO BASIC Cropix
ČUDESNI NAPADAČ

S Hajdukom je pokorio Europu, a sada blista u Italiji, zabija kao na traci, a mediji na ‘Čizmi‘ pišu hvalospjeve

Mladi napadač Hajduka nakon dugih pregovora ovo je ljeto posuđen u Monzu
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2023. 15:52

Mate Antunović nastavlja s odličnim igrama u dresu Monze, za U19 momčad zabio je peti gol sezone. U 13. kolu Primavere (prvenstvo mladih momčadi) Monza je na domaćem terenu odigrala neriješeno s Interom (1:1), poveli su gosti u 25. minuti golom Aleksandra Stankovića (sin bivšeg srpskog reprezentativca Dejana Stankovića), a Antunović je izjednačio u 35. minuti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Mladi napadač Hajduka Mate Antunović nakon dugih pregovora ovo je ljeto posuđen u Monzu, a talijanski prvoligaš ima i opciju otkupa, što će ih koštati oko 1.2 milijuna eura (preko 2 milijuna s bonusima). Otkupna klauzula se automatski aktivira čim mladi talent debitira u Serie A, no to se još nije dogodilo.

Nedavno su novinari TuttoMercatoWeb-a Antunoviću predvidjeli svijetlu budućnost u Serie A utakmicama.

- Talentirani Mate Antunović, rođen 2004. godine, se pokazao kao jedno od novih obećanja europskog nogometa. Posebno je u posljednje tri utakmice plijenio pozornost s dva pogotka i asistencijom, pokazujući svoje izvanredne kvalitete na terenu. Ono što njegovu izvedbu čini još impresivnijom je činjenica da se već suočio s momčadima kalibra kao što su Manchester City U19 i Borussia Dortmund U19 u UEFA Ligi mladih, dokazujući da može igrati protiv velikih imena europskog nogometa.

Linker
07. svibanj 2024 19:49