REUTERS/Christian Hartmann
OŠTAR STAV

S PET MJESECI ZAKAŠNJENJA STIGLA KAZNA ZA MBAPPEA Nije poznato je li razlog tome nenadano ispadanje od Uniteda ili u pozadini ima još nekih problema

FRANCUSKA Nakon ispadanja iz Lige prvaka mnogo oštriji stav prema igračima
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 17. ožujak 2019. 14:44

Vrijeme je novac, kažu. Mnogi se danas povode ovom izrekom, ali ne i Kylian Mbappe, napadač Paris SG-a i jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa trenutačno. Naime, on je zakasnio na momčadski sastanak u listopadu prošle godine, bilo je to pred utakmicu s Marseillom, a Mbappe je bez otezanja priznao krivnju i morat će platiti kaznu od čak 180 tisuća eura. Ova će svota ići će u humanitarnu fondaciju PSG-a, ali ono što je posebno zanimljivo jest da je do kazne stiglo praktički pet mjeseci kasnije.

Je li razlog tome i nenadano ispadanje od Manchestera Uniteda u Ligi prvaka ili u pozadini ima još nekih problema nije poznato. Međutim, čini se da je vodstvo pariškog kluba zauzelo mnogo oštriji kurs prema igračima nakon potopa protiv Crvenih vragova, a još jedan primjer za takav stav je i nova kazna Adrienu Rabiotu.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group C - Liverpool v Paris St Germain - Anfield, Liverpool, Britain - September 18, 2018  Paris St Germain's Kylian Mbappe celebrates scoring their second goal with Neymar   Action Images via Reuters/Carl Recine
Reuters/Carl Recine

Naime, PSG je suspendirao svog veznjaka do kraja ožujka jer je viđen u noćnom klubu nakon što je njegov klub ispao od Manchester Uniteda u Ligi prvaka. Ovaj 23-godišnjak je već duže u sukobu s klubom jer ne želi produžiti ugovor, te će na kraju ove sezone napustiti Park prinčeva. Prema francuskom sportskom dnevnom listu L’Equipe, Rabiot nije kažnjen samo zbog izlaska, već i zbog toga što je na jednoj društvenoj mreži ‘lajkao’ video bivšeg igrača Manchester Uniteda Patricea Evre, koji je na Parku prinčeva slavio pobjedu Crvenih vragova.

BELGRADE, SERBIA - DECEMBER 11: Adrien Rabiot of Paris Saint-Germain in action during the UEFA Champions League Group C match between Red Star Belgrade and Paris Saint-Germain at Rajko Mitic Stadium on December 11, 2018 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images

Što se tiče Mbappea, Real Madrid je krenuo u lov na ovog 20-godišnjaka. Novi Realov trener Zinedine Zidane je svjestan da za sljedeću sezonu mora napraviti ozbiljan remont, a prvi pick je pao na čudesnog mu sunarodnjaka. No, veliko je pitanje je li to ostvarivo. Mbappe je javno kazao kako je igranje za PSG ispunjenje njegovih snova, a već je u jednom trenutku bio blizu Santiago Bernabeua, budući da ga je Zidane nagovorio na dolazak, međutim, tada je taj posao upropastio predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez. I sigurno zažalio...

Dok Mbappeova budućnost još nije poznata, kod Rabiota je situacija jasnija. Izvjesno je da će otići s Parka prinčeva, a zainteresiranih ne manjka (u prvom planu je ipak Barcelona).

Linker
28. travanj 2024 07:08