AP
AZIJSKE KV.

S. Koreja bolja od Japana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2011. 12:47

U 5. kolu skupine-C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, Sjeverna Koreja je u Pyongyangu svladala aktualnog prvaka Azije, Japan, s 1-0...

Jedini pogodak gledatelji su vidjeli u petoj minuti drugog poluvremena kada je Pak Nam-Chol zabio glavom nakon loše intervencije japanskog vratara Shusakua Nishikawe. Japan je po prvi put nakon 22 godine zaigrao u Pyongyangu čiji su gledatelji s velikim negodovanjem pozdravili intoniranje gostujuće himne. Naime, za vrijeme sviranja japanske nacionalne himne cijeli stadion počeo je zviždati i negodovati zbog iste.

Talijanski trener na klupi Japana Alberto Zaccheroni nije bio zadovoljan nakon utakmice iako je njegova momčad još otprije osigurala prolazak u daljnju fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

- Ovo je bila utakmica u kojoj oni nisu imali ništa za izgubiti. Dali su sve od sebe kako bi sačuvali svoj obraz nakon neuspjeha u kvalifikacijama. U tome su i uspjeli – rekao je Talijan kojem je ovo bio prvi poraz otkako je preuzeo "samuraje".

- Naš je cilj bio kvalificirati se za daljnju fazu, a to smo učinili na gotovo briljantan način – zaključio je Zaccheroni.

Japan je trenutno vodeća momčad skupine sa 10 bodova iz pet utakmica, baš kao i Uzbekistan koji ima utakmicu manje. Sjeverna Koreja je treća sa šest bodova i samo jednom utakmicom do kraja što znači da su izgubili i matematičke šanse da se kvalificiraju kao drugoplasirana momčad skupine.

Kvalifikacije za SP Azija, 5. kolo:

Sjeverna Koreja - Japan 1-0 (Nam-Chol 50)

Redoslijed: 1. Japan 10 (5 utakmica), 2. Uzbekistan 10 (-1), 3. Sjeverna Koreja 6, Tadžikistan 0 (-1)

Linker
18. svibanj 2024 13:35