PETR DAVID JOSEK Afp
PORUKA EX REPREZENTATIVCA

‘Sada je vrijeme da pokažete Europi kako ste bolji od Hrvatske! Godinama su bili strah i trepet, ali...‘

‘Ako je nekad postojao dobar trenutak za „biti ili ne biti” utakmicu s Hrvatima, onda je to sad...‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. lipanj 2021. 22:50

Nekadašnji škotski reprezentativac, napadač James McFadden (38), nada se da će njegovi sunarodnjaci ispisati povijest u dvoboju s Hrvatskom: U kolumni za BBC Sport ovaj je Škot napisao:

- Nakon junačke borbe i velikog boda osvojenog na Wembleyju s Engleskom, naši dečki sad imaju priliku ostvariti nešto što još ni jednoj generaciji škotskih nogometaša nije uspjelo - proći skupinu na velikom natjecanju! Remi s Engleskom bio je sjajan, posebno stoga jer smo bili bolji i bili smo bliže pobjedi. Ali, tek će pobjeda protiv Hrvatske taj bod napraviti velikim i, nadajmo se, povijesno značajnim – napisao je McFadden.

Velika nervoza

Velikan je dodao...

- Prije utakmice s Češkom bio sam jako nervozan. A to nije normalno. Prije dvoboja s Englezima, bio sam miran. Osjećao sam da će naši mladići odigrati dobru utakmicu, tako je i bilo. Nismo imali slabo mjesto u momčadi, baš su svi zavrijedili pohvale. Vjerujem da će slično biti i protiv Hrvatske, svjetskog doprvaka. I ponovimo li tu razinu igre, imamo velike šanse za pobjedu. Hrvatska je godinama bila strah i trepet za svaku momčad, ali to više nije ona snaga iz Rusije. I ako je nekad postojao dobar trenutak za „biti ili ne biti” utakmicu s Hrvatima, onda je to sad! Sad je vrijeme da naši igrači pokažu Europi da su bolji i od Hrvata, da nas opet učine ponosnima, kao što su to učinili u petak navečer – napisao je McFadden.

image
James McFadden
MALCOLM MACKENZIE Dppi Via Afp

Iako su se pojavile sugestije da bi Gilmoure trebao čuvati Luku Modrića i biti njegova sjena na travnjaku, ipak to neće biti tako. Bilo bi nelogično dati kreativcu poput Gilmoura takvu zadaću, posebno stoga jer izbornik Clarke u svojoj momčadi ima “specijalca” kojem će povjeriti brigu o našem kapetanu. To je John McGinn (26, Aston Villa), svestrani veznjak, ali i čovjek zadatka, za kojeg je Pat Nevin prije nekoliko dana rekao da je “bolji od Luke Modrića”...

- Modrić mi je jedan od najdražih igrača u posljednjem desetljeću, ali budimo realni. Već je u ozbiljnim igračkim godinama, ljudi ga pretrčavaju i više ne može pokazati koliko je dobar kad ima loptu u nogama. Naravno da će nas uništiti ako ga ne zatvorimo, ali uvjeren sam da će ga McGinn, uz pomoć suigrača, ipak zaustaviti. Kad bih morao birati između McGinna i Modrića, u ovom je trenutku McGinn bolji i radije bih ga imao u momčadi - rekao je Nevin.

U škotskim se medijima, inače,pojavila informacija da je za McGinna zainteresiran Liverpool i želio bi ga dovesti kao zamjenu za Georginija Wijnalduma, Nizozemca koji je otišao u PSG. Škoti pišu da bi transfer trebao biti “težak” oko 20 milijuna funta.

Linker
25. travanj 2024 00:07