EUROGOL DARIJA

Šahtar izbacio Dynamo iz Kupa, Srna zabio prekrasan pogodak iz slobodnjaka!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2012. 22:51

Nogometaši Šahtara izbacili su iz 16-tine finala Ukrajinskoga kupa najvećeg suparnika kijevski Dinamo domaćom pobjedom od čak 4:1, a a zadnji pogodak za klub iz Donjecka postigao je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

Srna je odigrao cijelu utakmicu za Šahtar, dok je Eduardo ušao u 80. minuti. Kod Dinama je do 74. minute igrao Ognjen Vukojević, dok Kranjčar nije ulazio u igru.

Nikola Kalinić je svojim pogotkom donio prolaz Dnipru u gostima kod Žemčužine Soči (1:0).

Srna na trećem mjestu vječite Šahtarove ljestvice

Utakmica 1/16 finala Ukrajinskog kupa protiv kijevskog Dinama kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Dariju Srni bila je ukupno 348. službena za Šahtar...

Probio se njome Srna na treće mjesto vječite ljestvice prema broju nastupa za klub čiji je kapetan iza Mihajla Sokolovskija (485) i Sergeja Jaščenka (445).

Protiv Dinama je Srna na ljestvici prestigao Jurija Dehterjova i Dimitra Šutkova koji su obojica skupili po 347 nastupa za "rudare".

Otkako je 2003. godine iz splitskog Hajduka stigao u Šahtar Srna je odigrao ukupno 221 utakmicu u ukrajinskom prvenstvu, 32 u Ukrajinskom kupu, 7 u nacionalnom Superkupu i njih 88 u europskim kupovima.

Kalinić pogodio za Dnjiprov prolaz

Nogometaši Dnjipra pobijedili na gostovanju kod trećeligaša Žemčužine iz Jalte 1-0 u dvoboju 1/16 finala Ukrajinskog kupa...

Prolaz je sastavu Juandea Ramosa među 16 najboljih donio 24-godišnji hrvatski napadač Nikola Kalinić pogotkom u 15. minuti utakmice.

Bio je to Splićaninu, koji je inače odigrao svih 90 minuta za prvoligaški sastav, treći pogodak za njegov klub ove sezone nakon što je krajem kolovoza pogodio Volinu u Premierligi te Slovanu iz Libereca u pretkolu Europa lige.

Ivan Strinić nije bio u kadru gostujuće momčadi. (sportske novosti)

Linker
05. svibanj 2024 06:12