Getty Images
UKRAJINCI U NOKAUT FAZI

ŠAHTAR ŽIVI EUROPSKI SAN S MISLIMA PREMA SAMO JEDNOJ OSOBI 'Jako nam nedostaje Darijo Srna! Strahovita mi je želja da ponovno uzme vrpcu i vodi nas!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. prosinac 2017. 00:31

Bojan Radanović, jedan od najpoznatijih hrvatskih fizioterapueta, koji je do Eura lani radio i u reprezentaciji, doživio je da bude dio Šahtara koji je matirao Man. City i eliminirao Napoli iz Lige prvaka. Vidjevši njegovu fotografiju s Guardiolom upitali smo ga kako je izgledao njihov susret.

- Došao je do nas, javio se u svlačionicu, svakom djelatniku Šahtara ponaosob je čestitao s ponekom riječi komentara kao: “Bravo”, “Odlično“. Zamolio sam ga za fotografiju.

Kakav je dojam ostavio?

- Još kad smo igrali u Manchesteru dojmio me se kao veliki trener koji ima fantastičnu koordinaciju s igračima kakvu još dosad nisam primijetio kod trenera s kojima sam radio. Nešto izvanredno. I autoritet, i poštovanje, igrači ga bez pogovora slušaju. Karizmatičan stručnjak.

Kako se proslavilo? Trener “Zorro” Fonceca postao je hit.

- Radilo se o okladi između trenera da će se, ako prođe, tako maskirati. Simpatično i malo nebično. Nisam navikao od svojih trenera da se na taj način ponašaju.


Darijo Srna. FC Shakhtar Legend

Kako je Šahtar uspio?

- Imamo vrhunske igrače, perspektivnog trenera, predsjednika koji sve pokriva. Iznenađenje jest, i kod nas. Šok malo je, ali prošli smo. A sad svi gledaju koga ćemo dobiti dalje.

Kaže da nema informacije vezane za Darija Srnu kad je u pitanju rješenje vezano za doping kontrolu, da nitko ne zna kad će doći konačan odgovor, ali očekuju ga do kraja godine. No, jedno je istaknuo:

- Moja je novogodišnja želja da Darijo Srna odigra za Šahtar u proljetnom dijelu utakmicu Lige prvaka protiv PSG-a u Parizu. Taj grad budi uspomene, još iz 1998. i bronce, pa i prošle godine smo bili na Euru na Parku prinčeva.

Ukrajinci još žale

Da, u Parizu smo poslije utakmice s Turskom doznali da je Dariju preminuo otac.

- Sjećam se dobro, bio sam 24 sata s njim. Strahovita mi je želja da ponovno preuzme vrpcu te da nas nastaviti i dalje voditi u Ligi prvaka. Jako nedostaje igračima i svima nama koji smo uz tu momčad. Kao istinski vođa. No, ovdje u klubu svi bi sad htjeli Bešiktaš ili Tottenham. U tom slučaju bit će pritisak da se mora proći.

Naši nogometaši su po cijelom svijetu, a ima i dosta fizioterapeuta… I vašu struku se cijeni vani.

- Ovdje u Šahtaru je Igor Gršković šef fizioterapueta, zaista je vrhunski, sutra može raditi u Barceloni, u Realu, bez ikakvih problema. Pa Porobija je radio dugo u Dnjipru, sada je s Konopljankom u Njemačkoj, a da ne govorim o Vrbanjaku koji je bio u Milanu deset godina…

Jesu li Ukrajinci prežalili što se nisu plasirali na SP?

- Užasno im je krivo. Komentiramo skupinu Hrvatske u Rusiji, kažu da je izuzetno teška. Baš mi je Marlos rekao da je Nigerija jaka. Velim im da kao navijač naše reprezentacije da predviđam prolaz Argentine i Hrvatske.

Zaključit ćemo u manje ozbiljnom tonu - jeste li zahvalili Marlosu što se protiv nas nije baš razigrao?

- Ma ne… (smijeh). Oni toliko respektiraju hrvatsku reprezentaciju da je to fantastično. Naša nacionalna vrsta cjenjenija je vani nego u Hrvatskoj. Hajde, pomalo se vraća i kod nas taj optimizam. Velika je prilika da ponovimo 1998. Druga i treća želja za 2018. su mi najmanje polufinale Hrvatske i Šahtar u četvrtfinalu Lige prvaka.

Linker
27. travanj 2024 15:24