UKRAJINA

Šahtaru veliki derbi

Eduardo da Silva zbog ozljede je i dalje izvan kadra Mircee Lucescua, trenera sastava iz Donjecka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2012. 20:06

Najveći je derbi ukrajinskog nogometa između Šahtara i Dinama bio na rasporedu u 26. kolu nacionalnog prvenstva, a slavila je momčad iz Donjecka s 2-0. Asistent za vodeći zgoditak bio je Darijo Srna...

Branitelji naslova pobjedom u derbiju ponovo su i vodeća momčad prvenstva, a do slavlja na svojoj Donbass Areni pred više od 53.000 gledatelja Šahtar je došao konkretiziravši brojčanu nadmoć na terenu. Naime, u 41. minuti je gostujući igrač Garmaš zaradio drugi žuti karton, a u drugom su poluvremenu pogocima Teixeire u 55., te Rakitskija u 80. minuti domaći okrunili nadmoć. Spomenimo da su pred kraj prvog poluvremena isključenja zaradili trener Dinama Jurij Semin, te pomoćni trener "rudara“ Alexandru Spiridon.

Kapetan Šahtara Dario Srna na terenu je proveo cijeli susret, baš kao i njegov reprezentativni kolega Ognjen Vukojević u redovima Dinama.

Eduardo da Silva zbog ozljede je i dalje izvan kadra Mircee Lucescua, trenera sastava iz Donjecka.

Bila je ovo sedma uzastopna domaća pobjeda Šahtara protiv Kijevljana kojom su s istim brojem bodova, ali boljom razlikom pogodaka preuzeli prvu poziciju ljestvice.

Ukrajinska Premierliga, 26. kolo:

Šahtar – Dinamo K. 2-0 (Teixeira 55, Rakitskij 80)

Redoslijed: 1. Šahtar 67, 2. Dinamo K. 67, 3. Metalist Harkiv 55 (-1), 4. Arsenal K. 41, 5. Dnjipro 41 (-1)...

Linker
23. rujan 2024 02:19