Prezentacija Messijeve salvete

 ADRIAN DENNIS Afp
NAJSKUPLJI UBRUS NA SVIJETU

Salveta koja je zauvijek promijenila nogomet prodaje se za 348 tisuća eura

Messiju salvetu su posljednjih mjeseci izlagali u Parizu, New Yourku i prijestolnici Engleske
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2024. 20:09

U Barceloni, 14. prosinca 2000. i u prisustvu gospode Minguella i Horacija, Carlesa Rexacha, Barceloninog sportskog direktora, obvezuje se pod vlastitom odgovornošću i unatoč nekim protivnim mišljenjima, potpis ugovora s igračem Lionelom Messijem, pod uvjetom da se pridržavamo dogovorenih iznosa.

Napis je stajao na salveti, nedostajao je samo potpis 13-godišnjeg talenta koji će potom zagospodariti nogometnim svijetom i promijeniti planet sporta. Argentinac je na salveti ostavio "autogram", a danas taj improvizirani ugovor vrijedi pravo bogatstvo.

image

Prezentacija Messijeve salvete

ADRIAN DENNIS Afp

Naime, ove srijede u Londonu je krenula aukcija s Messijevom salvetom kao glavnom "zvijezdom", a početna cijena iznosi 348 tisuća eura! Ubrus je u posjedu Horacija Gaggiolija, argentinskog agenta spomenutog u ugovoru, a plavom olovkom potpisao ju je također spomenuti Carles Rexach.

Salveta se posljednjih mjeseci izlagala u Parizu, New Yorku i Londonu, gdje će natjecanje onih koje "žuljaju džepovi" trajati do 8. svibnja. I dok mnogi pokušavaju shvatiti logiku kolekcionara, koji nemaju problem iskrcati nečiju životnu zaradu za komad posebnog papira, valja podsjetiti da su postojali i bizarniji slučajevi.

image

Prezentacija Messijeve salvete

ADRIAN DENNIS Afp

image

Prezentacija Messijeve salvete

ADRIAN DENNIS Afp

Recimo, žvakača guma Sir Alexa Fergusona, koju je 2013. s travnjaka pokupio jedan od navijača Manchester Uniteda, kasnije je prodana za 456 tisuća eura.

Linker
15. svibanj 2024 21:28