AFP
PRIMERA

Sammir & Co. sredili Almeriu

Piše: HinaObjavljeno: 30. kolovoz 2014. 01:37

Hrvatski napadač Ivan Santini bio je strijelac jedinog pogotka na utakmici u kojoj je Kortrijk kao gost svladao Gent sa 1-0 u susretu 6. kola belgijskog prvenstva. Santini je postigao pogodak već u 9. minuti susreta, a odigrao je svih 90 minuta za Kortrijk koji je ovom pbojedom skočio na deveto mjesto sa sedam bodova. Ante Puljić igrao je do 24. minute za Gent, koji je nakon ovog poraza ostao drugi sa 10 bodova, tri manje od vodećeg Anderlechta.

U prvom susretu 2. kola španjolskog prvenstva Getafe je na svom terenu svladao Almeriju sa 1-0. Strijelac jedinog gola bio je Alvaro Vazquez u 29. minuti. Hrvatski reprezentativac Jorge Sammir igrao je za Getafe do 63. minute. Ovom pobjedom Getafe se pridružio momčadima koje su osvojile po tri boda, dok je Almeria ostala na jednom osvojenom bodu.

U prvoj utakmici 2. kola njemačkog prvenstva Borussia iz Dortmunda je kao gost svladala Augsburg sa 3-2 i tako stigla do prvih ovosezonskih bodova. Gosti iz Dortmunda poveli su sa 3-0 pogocima Reusa (11), Papastathopoulosa (14) i Ramosa (78), da bi domaći u završnici smanjili preko Bobadille (82) i Matavža (90). Sastav iz Dortmunda ovime se priključio momčadima na vrhu ljestvice sa po tri boda, dok je Augsburg i dalje bez bodova.

U prvom susretu 4. kola francuskog prvenstva Marseille je na Velodromeu svladao Nicu s 4-0. Dvostruki strijelac bio je Payet (19, 48), a po jednom su mrežu gostiju pogodili Thauvin (45) i Barrada (87). Marseille je ovom pobjedom skočio na treće mjesto ljestvice sa sedam bodova, koliko ima i drugi Saint-Etienne, dok je Nice 12. sa četiri boda. Na vrhu je Bordeaux s devet bodova iz prva tri kola.

Linker
18. svibanj 2024 09:50