NIGEL FRENCH/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Anegdote slavnog suca

‘Samo zbog njega sam promijenio odluku, Mourinho me krivi za otkaz, a jedna me momčad posebno mrzi!‘

‘Posebice kada sam bio mlad sudac vjerojatno bi me uspio preplašiti. Kada je bio na travnjaku...‘
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2020. 18:08

Mark Clattenburg, svojevremeno jedan od najboljih svjetskih sudaca, otvoreno je pričao o zanimljivim detaljima svoje karijere vezanima uz Roya Keanea i Josea Mourinha.

Ovaj 45-godišnjak prestao je suditi u Premiershipu 2017. godine, godinu nakon što je dijelio pravdu u finalu Lige prvaka i Europskom prvenstvu.

Clattenburg je po odlasku na mjestu šefa sudačke organizacije u Saudijskoj Arabiji zamijenio Howarda Webba prije nego li je postao sudac u kineskoj Superligi.

Otvorio se Clattenburg za 'From the Horses Mouth podcast' o iskustvu s nekadašnjim kapetanom Manchester Uniteda s početka profesionalne karijere kada je dosudio jedan korner kontra 'Crvenih vragova', da bi onda promijenio odluku u gol-aut nakon što je Keane vikao na njega.

'Sjećam se da sam dosudio korner, a kada je vikao na nas sam promijenio odluku i dosudio ispucavanje za golmana. On je bio takav. On bi vikao na ljude i ponekad se ne bi snašli. Posebice kada sam bio mlad sudac vjerojatno bi me uspio preplašiti. Kada je bio na travnjaku on je bio igrač kojem nikad ne biste vjerovali. On bi nekoga faulirao i ako vam je to kao sucu promaklo, vi ste bili ti kojeg su krivili, a ne samog Keanea koji je faul napravio", rekao je Clattenburg.

Otkrio je i zanimljiv detalj o Mourinhu, za kojeg vjeruje da je pridonio dobivanju otkaza u Chelseaju 2015. godine.

"Da, on me krivi za dobivanje otkaza u Chelseaju, ali ja bih rekao da je to produkt svih rezultata i prije. Bio je tvrd orah kada se vratio iz Real Madrida. Kada je otišao u Manchester United mislio je isto, da ću ja biti uzrok njegovog dobivanja otkaza i uvijek je bio kontra mene. Kod menadžera kao što je bio i Sir Alex, ako njegova momčad pobjeđuje, onda ste mu najbolji sudac na svijetu", dodao je Clattenburg.

Otkrio je i koja ga momčad posebno mrzi.

"To je Wigan, oni su me posebno mrzili. Kada sam im sudio u Football Leagueu nisu dobili 13 utakmica. Nije bitno što bih ja napravio, ali kada sam im sudio, nisu pobjeđivali", objasnio je Clattenburg.

Linker
06. svibanj 2024 18:24