O NJIMA OVISE VATRENI

Santos: U Gruziju odlazimo po pobjedu i EP! Kecbaja: Briga nas što Grčkoj treba!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. listopad 2011. 21:12

Grčka javnost oduševljena je pobjedom reprezentacije protiv Hrvatske. Svi ističu ulogu izbornika Fernanda Santosa, koji je označen kao nasljednik velikog Otta Rehhagela. Portugalca hvalospjevi nisu odvojili od zemlje, on je i dalje miran i upozorava da još nisu okončali posao.

- Rezultat je pravedan, uspjeli smo napraviti prvi korak i još jednom ovisimo sami o sebi. Jako smo sretni, ali još ništa nismo postigli. Moramo pobijediti u Gruziji i u svlačionici sam rekao igračima da se malo smire i da slavlje ostave za nakon Gruzije - kazao je Santos i dodao:

- Postali smo obitelj i to možete vidjeti na svakom koraku, od hotela do stadiona. Utakmica s Gruzijom bit će kao i druge. Idemo po pobjedu i želimo dokazati da je naš plasman na EP pravedan.

Izbornik Grčke odgovorio je i na pitanje je li u Ateni očekivao više od Hrvatske:

- Hrvatska je velika momčad s velikim igračima, koja godinama igra u istom sastavu na visokoj razini. Mislim da je presudilo što smo ih visoko pritisnuli i nismo im dali da razviju svoju igru, što smo im razbili strukturu. Za konačni rezultat presudna je bila igra Grčke!

Grcima se u momčad nakon odslužene suspenzije u posljednju liniju vraća Kyriakos Papadopoulos, no protiv Hrvatske je doživio težak udarac. Zbog žutih kartona u Tbilisiju će biti bez Georgiosa Samarasa, Avraama Papadopoulosa i Giannisa Zaradoukasa.

Kecbaja: Nije nas briga što Grcima treba

Posljednja slamka spasa Hrvatske je Gruzija, koja će u utorak s Grčkom igrati samo za prestiž. No izbornik Temuri Kecbaja naglašava:

- Nas nije briga što Grčkoj treba. Znamo što nama treba. Želimo ove kvalifikacije završiti s uspjehom. Momci su napravili sve kako bismo prošli dalje, imali smo devet bodova nakon pet utakmice i imali smo realne šanse. Ali...

Najveći hendikep za Gruziju bit će neigranje Ananidzea, a nedostaju i Kobahidze, Maisuradze, Devdariani i Gelašvili.

Linker
23. rujan 2024 20:22