CROPIX
POTVRDA DOBRIH ODNOSA

Sastali se Andrej Plenković i Zvonimir Boban, razgovarali o Superligi, Uefi, hrvatskom sportu...

Nadamo se da ćemo uskoro vidjeti neke plodove razgovora. Hrvatski sport dramatično treba pomoć
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. lipanj 2022. 12:30

Jutros su se u Zagrebu sastali hrvatski premijer Andrej Plenković i šef nogometa u UEFA-i Zvonimir Boban. Razgovarali su u suradnji između Hrvatske i UEFA-e, te još jednom istaknuli zajedničko i čvrsto protivljenje inicijativi za osnivanjem europske Superlige.

Podsjećamo, premijer Plenković bio je - zajedno s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom - prvi državnik koji je javno dao glas protiv osnivanja Superlige nakon što je doslovno preko noći u eter izašla vijest das Superliga starta već na jesen.

Od tada su Boban i Plenković u određenom kontaktu, a jutrošnji sastanak samo je potvrda dobrih odnosa. Na Twitteru Vlade RH objavljeno je da su Plenković i Boban razgovarali i o podršci hrvatskom sportu.

Boban već dugo godina govori da hrvatska država mora pronaći način da pomogne sportu, te ne dvojimo da u razgovorima s Plenkovićem čini sve što može kako bi se nešto napravilo po tom pitanju.

Nadajmo se da ćemo uskoro vidjeti i neke plodove jutrošnjeg razgovora na službenoj razini. Hrvatski sport dramatično treba pomoć. Kako po pitanju rješavanja njegovog statusa i načina financiranja, tako i po pitanju infrastrukture.

Linker
18. travanj 2024 14:33