AFP
BEZ EUROPLJANA

Scolari mašta se o južnoameričkom finalu: 'Brazil i Argentina igraju za naslov'

Mogućnost da ždrijeb prije finala spoji Lea Messija i Neymara je simbolična. Brazilci i Argentinci teoretski se ne mogu susresti prije polufinala
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 08. lipanj 2014. 09:59

Luiz Felipe Scolari spustio je rampu europskim reprezentacijama na Svjetskom prvenstvu prognozom da će završnica biti nalik finalu Copa Americe. 13. srpnja na Maracani će se sudariti Brazil i Argentina, vjeruje 65-godišnjak, jer ove dvije momčadi predvode “strašni igrači”.

- Velika je vjerojatnost da će Argentina doći do finala. Kada pogledam raspored i put koji očekuje moju reprezentaciju na turniru, mogu nas vidjeti kao drugog sudionika. Bio bi to sjajan meč, južnoamerički finale s puno klasnih nogometaša. U pogledu tehničke obučenosti, prvorazredna utakmica - rekao je Scolari.

Svjetski vrh

Kakva je mogućnost da ždrijeb prije finala spoji Lea Messija i Neymara? Simbolična. Brazilci i Argentinci teoretski se ne mogu susresti prije polufinala, a u idealnom raspletu za domaćina, taj će se tradicionalni derbi odigrati neposredno pred spuštanje zastora na SP.

- Nadam se da Argentinci neće razočarati, da se neće oprostiti od natjecanja prije te utakmice.

Scolari je to već jednom učinio. Generaciju Ronalda, Rivalda i Ronaldinha lansirao je na svjetski vrh 2002. godine i tako ugravirao petu zvjezdicu iznad grba nacionalne federacije, ali ne voli živjeti u prošlosti niti tražiti nadahnuće u vlastitoj kolekciji velikih utakmica. Trenutačno se “Felipao” hrani nekim drugim stručnjacima i momčadima poput dortmundske Borussije.

Komplimenti Kloppu

Otkrio je to u intervjuu za Rheinische Post u kojem je nahvalio Juergena Kloppa. “Mislim da je Klopp izvanredan, zaista predivan. Kako gestikulira na aut-crti, kako proživljava sve te emocije tijekom utakmice... Impresivno. Volio bih sjesti i tjedan dana na miru gledati treninge Borussije Dortmund, da vidim kako vodi momčad i kako se povezuje s igračima. On je očito izvrstan trener s naglašenim smislom za građenje tima i vođenje grupe.”

Linker
25. rujan 2024 22:16