REUTERS/Ricardo Moraes
IZBORILI POLUFINALE

SENZACIJA NA COPA AMERICI, SUAREZ VELIKI TRAGIČAR Urugvaju VAR poništio dva gola, a promašaj Barceloninog napadača s bijele točke pokazao se presudnim

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 30. lipanj 2019. 01:31

Velika senzacija na Copa Americi! Peru je nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca izbacio favorizirani Urugvaj. Nakon regularnih 90 minuta na semaforu Fonte Nove u Salvadoru stajalo je 0:0, a za to je ponajviše zaslužan VAR. Naime, Urugvaj, koji je tijekom većine susreta bio bolji takmac, zatresao je u 60. minuti mrežu Peruanaca, Cavani je sam izbio pred Gallesea, mirno je poentirao, ali nakon upotrebe VAR-a ustanovljeno je da je Cavani bio u zaleđu. Urugvaj je nastavio sustavno napadati, ali do pogotka nije došao, istina, zabio je Suarez, ali i on se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

I onda je postalo jasno da ćemo polufinalistu dobiti nakon raspucavanja. A tragičar je Luis Suarez, igrač Barcelone prvi je pucao kod Urugvaja, njegov loš udarac zaustavio je Gallese. Nakon toga su kod obje reprezentacije svi bili precizni s bijele točke, a zadnji penal izveo je Edison Flores, koji je pucao po sredini, Muslera ništa nije mogao i veliko slavlje Perua moglo je početi.

Peru će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Čilea, koji je kao što već znamo bio bolji od Kolumbije.

Linker
20. travanj 2024 12:07