ASANO IKKO Afp
OLIMPIJSKE IGRE

Senzacija na nogometnom turniru u Tokiju: Meksiko deklasirao Francusku, Egipat zaustavio Španjolsku

Meksiko je pobijedio Francusku sa 4-1, a svih pet golova je palo u drugom poluvremenu.
Piše: HinaObjavljeno: 22. srpanj 2021. 13:01

U susretu prvog kola A skupine olimpijskog turnira nogometaša, Meksiko je deklasirao Francusku sa 4-1, dok su u susretu C skupine Španjolska i Egipat odigrali bez golova.

Meksiko je u Tokiju pobijedio Francusku sa 4-1, a svih pet golova je palo u drugom poluvremenu.

Meksiko je poveo u 47. minuti golom Aleixa Vege, a osam minuta kasnije Sebastian Cordova je povisio na 2-0. Francuski kapetan Andre Pierre Gignac i jedan od trojice igrača starijih od 23 godine je smanjio na 2-1 u 69. minuti, no u samoj završnici utakmice Meksiko je zabio još dva gola, a strijelci su bili Uriel Antuna (80) i Eduardo Aguirre (90+1).

image
ASANO IKKO Afp

U drugom susretu iz ove skupine snage će odmjeriti Japan i Južna Afrika.

Na otvaranju skupine C Egipat je u Sapporu priredio iznenađenje odigravši 0-0 protiv Španjolske. Za "furiju" je cijeli susret odigrao Dani Olmo. U ovoj skupini su još Argentina i Australija.

U dvoboju 1. kola skupine B Novi Zeland je u Kashimi pobijedio Južnu Koreju sa 1-0 golom Christophera Wooda u 70. minuti. U drugom susretu iz ove skupine igrat će Honduras i Rumunjska.

Na otvaranju skupine D Obala Bjelokosti je u Yokohami pobijedila Saudijsku Arbiju sa 2-1.

Al-Amri (39-ag) i Franck Kessie (66) su zabili za pobjednički sastav, dok je gol za suparnike postigao Al-Dawsari Goal (44). U ovoj skupini su i branitelji naslova Brazilci i Nijemci.

Linker
20. travanj 2024 14:21