Romario

 ANTONIO SCORZA/AFP/PROFIMEDIA Antonio Scorza/afp/profimedia
‘ISPUNIT ĆU SAN‘

Senzacija na pomolu: Legendarni Brazilac vraća se na terene, želi igrati sa svojim sinom

‘Želim da svima bude jasno da se ne radi o natjecanju za naslov, već o želji da zaigram sa svojim sinom‘
Piše: Lucijan OžegovićObjavljeno: 17. travanj 2024. 14:03

Bivši brazilski nogometaš Romario najavio je povratak na nogometne terene u 58. godini života. Marca donosi vijest kako bivša zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije potpisao je igrački ugovor s klubom América de Rio de Janeiro, gdje već obnaša titulu predsjednika kluba.

Kako navodi Romario, glavni motiv za povratkom na nogometne terene pronalazi u mogućnosti da zaigra sa svojim sinom Romarinhom, koji također nastupa za América de Rio de Janeiro.

Zanimljivo je da je Romario upravo u ovom klubu imao svoj posljednji igrački angažman, 2009. godine, nakon čega je objavio kraj profesionalne karijere.

Bivši svjetski prvak iz 1994. godine ističe kako povratak u nogomet nije motiviran kompetitivnošću, već isključivo mogućnosti da zaigra sa svojim sinom.

- Želim da svima bude jasno da se ne radi o natjecanju za naslov, već o želji da zaigram sa svojim sinom u mojoj najdražoj ekipi. Ispunit ću još jedan san, a to je da zaigram sa svojim sinom - napominje brazilski napadač.

Romario će igrati za minimalni ugovor, koji planira vratiti ovom klubu kao svojevrsnu donaciju. Carioca Championship u A2 seriji, u kojoj se América de Rio de Janeiro natječe, kreće s regularnom sezonom od 18. svibnja ove godine.

Linker
17. travanj 2024 14:04