Slavlje igrača Posušja (arhiva)

 Snimio: Miljenko Karačić
ŠOK VEĆ NA STARTU

Senzacija u BiH: Boban srušio prvaka koji je izbjegao pravi debakl! ‘Gol smo dobili iz našeg kornera‘

‘Prvih 35 minuta bilo je fantastično, najboljih 35 minuta otkako sam ja trener. Tad smo trebali sve riješiti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. rujan 2023. 08:15

Nogometaši Posušja kreirali su senzaciju, u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju su nadigrali aktualnog prvaka Zrinjski. Pobjednički pogodak za momčad trenera Branka Karačića postigao je Gabrijel Boban u 10. minuti.

- Mislim da smo znali kako Zrinjski igra, da nije u bajnoj formi, ali i mi smo imali velikih problema. Vjerovali smo da se možemo oduprijeti jednom Zrinjskog, koji nije u nekoj formi, ali godinama je najbolja ekipa u Premijer ligi – istaknuo je trener gostiju Branko Karačić u izjavi nakon utakmice.

Hrvatski stručnjak i sam je ranije bio na klupi Zrinjskog, a sad je ostvario prvu pobjedu Posušja na gostovanju u Mostaru od povratka u elitni rang.

- Prvih 35 minuta bilo je fantastično, naših najboljih 35 minuta otkako sam ja trener Posušja. Tada smo trebali riješiti utakmicu. Kada sve te prilike ne realizirate, suparniku dajete mogućnost da vas kazni, no to se nije dogodilo, niti je Zrinjski stvorio neke velike prilike – komentirao je Karačić.

Od 63. minute gosti su igrali bez Dominika Begića koji je dobio drugi žuti karton.

- Bili smo na sve spremni, pustili smo inicijativu Zrinjskom, pokušavali pametnim kretnjama zatvoriti prostor i sakriti taj nedostatak. Oni nisu imali neki veliki dan, ali čestitke mojim igračima na svemu, isto tako i mojim suradnicima, upravi i navijačima – zaključio je trener Posušja.

Kao zanimljivost, mediji u Bosni i Hercegovini ističu podatak da su navijači Posušja bili smješteni ispod središnje lože Stadiona pod Bijelim Brijegom, te da su stigli u velikom broju te bez incidenata od početka do kraja bodrili svoje igrače.

I dok su Poskoci slavili, Plemići nisu imali razloga za zadovoljstvo. Bio je to prvi prvenstveni poraz Zrinjskog, a već u subotu slijedi gostovanje kod Sarajeva.

- Mi nismo bili pravi, od zagrijavanja. Na zagrijavanju se vidjelo da je energija loša, da je gotovo pa i nema. Kad uđeš bez energije ne možeš ništa očekivati. U nastavku smo nešto željeli i htjeli, ali to više nije išlo. S ovakvim ulaskom u utakmicu, nismo ni zaslužili više od poraza. Dobro je što je prvenstvo tek počelo – rekao je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

Odmah nakon utakmice nije se pojavio pred televizijskim kamerama, ali je naknadno ipak dao izjavu za medije. Smatra kako se izgovori ne mogu tražiti u virozi koja je napala neke igrače, kao ni u prvenstvenoj stanci.

- Ma ne možemo se vaditi na to. Bili smo loši. Nismo zaslužili ništa drugo nego poraz. Gol smo dobili iz našeg kornera. Danas je bilo sve - brigo moja pređi na drugoga. Neću ja, ti ćeš. Sad se moramo vaditi na najtežem mogućem suparniku, nadam se da ćemo protiv Sarajeva imati pravu energiju – poručio je Rendulić.

Sarajevo je vodeće na ljestvici s 10 bodova iz pet utakmica, dok je Zrinjski tek osmi, sa šest bodova iz tri nastupa.

Linker
30. travanj 2024 14:29