Alemanji Mbunya

 Vladimir Dugandžić/Cropix
S OLIMPICA U CROATIJU

Senzacija u Imotskoj krajini, redove niželigaša pojačao bivši igrač Rome: ‘Dobio je na korištenje kuću s bazenom‘

Već plijeni pozornost i najmlađih stanovnika koji ga svakodnevno susreću i žele kontakt
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. ožujak 2023. 18:08

Bivši igrač Rome, Kamerunac s engleskom putovnicom, 18-godišnji napadač Mbunya Alemanji, novi je igrač devetoplasiranog kluba Prve HNL, Croatije Zmijavci! Prava je senzacija za imotski kraj da je nekadašnji igrač kluba s Olimpica preselio s druge strane Jadrana.

- Živi kod nas u Zmijavcima, dobio je na korištenje kuću s bazenom. S nama je od prošlog tjedna, već je putovao s momčadi na prošlu utakmicu sa Cibalijom u Vinkovce - otkrio nam je sportski direktor Croatije, nekadašnji igrač Hajduka, Igor Musa.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Alemanji već plijeni pozornost i najmlađih stanovnika Zmijavaca koji ga svakodnevno susreću i žele kontakt s novim igračem Croatije. Snažni napadač pojačat će konkurenciju već za novi ogled sa Cibalijom, jer u trećem krugu Prve HNL Zmijavčani će i drugi tjedan zaredom na put u Vinkovce.

- Mbunya je devetka, jaki napadač, ali ujedno ga krasi i iznimna brzina. To je igrač koji nam nedostaje. Jasno, ne samo nama, nego i većini klubova. Izabrao je Croatiju kao sredinu u kojoj želi napredovati, a sigurno je da mu dobre igre u našem klubu mogu biti i odskočna daska, svojevrsni trampolin za karijeru.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Alemanji je igrač visok 186 centimetara, pravi internacionalac. Kamerunac rođen u Berlinu, nogometni put započeo u engleskom Cambridgeu, odakle je preselio u Romu čiji je član bio dvije godine. Kako je došlo do angažmana bivšeg igrača Rome u Croatiju, upitali smo Musu.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

- Suradnjom našeg prijatelja, zagrebačkog menadžera Velibora Kvrgića i talijanskog menadžera koji vodi igrača Mariana Bizzarija. Znam da će se mnogi pitati zašto je igrač njegove klase izabrao Croatiju, ali odgovor bi možda bio u onoj sintagmi "u pravi trenutak na pravo mjestu". Mbunya je bio igrač Rome U17 i dobio je ponudu da ide u Sporting Lisabon, međutim Roma i Sporting se nisu uspjeli dogovoriti. Potom je otišao u Rio Ave gdje je potpisao ugovor, međutim nije se sve odvijalo prema prethodnom dogovoru. Premješten je u momčad U-23 Rio Avea gdje je zabio tri pogotka u tri utakmice i više nije želio ostati u Portugalu. Tražio je novu sredinu i Croatiji se ukazala prilika u pravom trenutku - ispričao nam je Musa.

Alemanji je potpisao ugovor do kraja sezone s opcijom produljenja na još dvije godine, a nema spora da je trener Marin Oršulić dobio veliko pojačanje, a Musa vjeruje kako će engleski Kamerunac dosegnuti formu koja ga je krasila u mlađim uzrastima Rome.

- Dobili smo napadača koji nam je bio potreban i nadamo se da će nam pomoći u našim planovima za ovu sezonu. Uz to vjerujemo da bi ga mogli vratiti Mourinhu. Jasno, u pozitivnom kontekstu, kao igrača za prvu ekipu Giallorossa.

Linker
22. travanj 2024 21:57