DAMIR KRAJAC Cropix
MALI NOGOMET

Senzacija u Kupu: Šibenik šokirao Dinamo u Domu sportova, poznati svi parovi polufinala

U nedjeljnom polufinalu susrest će se Futsal Pula i Murter te Novo Vrijeme i Šibenik 1983
Piše: HinaObjavljeno: 17. veljača 2023. 22:25

Drugoligaš Šibenik 1983 napravio je najveću senzaciju u četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog kupa i svladao Futsal Dinamo u Domu sportiva II nakon boljeg raspucavanja šesteraca.

Šibenik je vodio sa 2-0 i 3-1, a Dinamo je izborio šesterce golovima u zadnje dvije minute utakmice. No, Šibenčani su bili ti koji su bili bolji u raspucavanju i izborili pomalo i neočekivani prolazak u polufinale.

Šibenik 1983 šokirao je Dinamo već u 22. sekundi utakmice kada je Brazilac Almeida Carvalho odapeo i pogodio za iznenađujuće vodstvo Šibenčana. Gosti su krenuli vrlo hrabro i u još nekoliko navrata zaprijetili Ivanu Pavliću, a onda su u 11. ponovno utišali Dvojku kada je precizan s poludistance bio drugi Brazilac u redovima Šibenčana, Monteiro Thomas. Dinamo je preuzeo inicijativu na parketu, stezali su obruč oko Šibenikovog gola, a gostujući blok probili su u 20. minuti kada je Neven Zonjić zabio iz blizine za 2-1, rezultat s kojim se otišao na odmor.

U drugom dijelu Dinamo je dominirao susretom, no nikako nije mogao probiti čvrste goste koji su u 35. stigli i do trećeg pogotka nakon kontre Monteira. Drugi Brazilac, Almeida Carvalho u 37. je zaradio drugi žuti karton te je Dinamo u igri s igračem više uspio zabiti preko Filipa Novaka. Dinamo je nastavio s pritiskom i lovom na izjednačujući gol, a isti je stigao četiri sekunde prije kraja kada je Zvonimir Šućur zabio za 3-3 i šesterce.

Prve dvije serije pogodili su igrači obje momčadi, no Dinamo je nanizao tri uzastopna promašaja, a za Šibenčane precizan je bio Ćorluka.

U nedjeljnom polufinalu susrest će se Futsal Pula i Murter te Novo Vrijeme i Šibenik 1983. Pobjednici će igrati u finalu u ponedjeljak od 18.30 sati.

Novo vrijeme iz Makarske je u četvrtfinalu sa 3-0 (1-0) svladalo Bjelovar.

Novo Vrijeme uspostavilo je dominaciju od prve minute dvoboja, Bjelovar je u isti ušao pomalo impresioniran, no brzo se konsolidirao i dobro parirao aktualnom prvaku i branitelju naslova. Ipak, Novo Vrijeme na odmor je otišlo s minimalnom prednosti nakon što je Brazilac Jefferson snažnim udarcem matirao odličnog vratara Bjelovara Nikolu Beljana. Makarani su udvostručili svoju prednost početkom nastavka kada je zabio drugi Brazilac, Lima, udarcem s lijeve strane. U posljednjih 10 minuta dvoboja Bjelovar je krenuo u igru s golmanom-igračem, a to je iskoristio vratar Novog Vremena Filip Bašković koji udarcem sa svoje gol linije pogađa prazna vrata za 3-0.

Ranije u petak je drugoligaš Murter iznenadio splitsku Torcidu i boljim izvođenjem šesteraca sa 7-4 (4-4) prošao u polufinale, dok je Pula Stanoinvest pobijedila šibensku Crnicu sa 3-0.

Linker
19. travanj 2024 16:02