Mihael Klepač







 
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
USPJEH ZA PAMĆENJE

Senzacija u susjedstvu! Hrvatska kolonija u redovima autsajdera slavi prvi, povijesni naslov prvaka

Slovenski mediji veličaju uspjeh papirnatog autsajdera i ističu golemi doprinos hrvatske kolonije
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 24. svibanj 2021. 13:06

Briljantnom prezentacijom i 3:1 pobjedom u posljednjem kolu slovenske lige na gostovanju kod Maribora trenera Simona Rožmana nogometaši Mure su se po prvi puta u povijesti okitili naslovom prvaka Slovenije, a titulu su u Mursko Sobotu pogocima donijela dva hrvatska nogometaša, Mihael Klepač i Luka Bobičanec, dok se s nekoliko odličnih obrana istaknuo vratar Matko Obradović.

Mura je zapravo hrvatska kolonija, jer osim njih, članovi ovog kluba su i Marin Karamarko, Dragan Lovrić, David Đurak, te Andrija Filipović.

Slovenski mediji veličaju uspjeh papirnatog autsajdera i ističu golemi doprinos hrvatske kolonije. Mihael Klepač je u Hrvatskoj igrao za drugu momčad Osijeka i Dugopolje, a u Muru je stigao nakon dojmljivih predstava u dresu Aluminija. No, sve do posljednjeg kola Klepač se nikako nije uspjevao upisati u listu strijelaca, ali je u Ljudskom Vrtu dočekao svoj trenutak za pamćenje.

Čakovčanin Bobičanec je u Muru stigao iz Poleta iz Svetog Martina na Muri, a nakon 11 golova na kontu i ključne uloge u veznom redu ne treba čuditi što je označen kao jedan od heroja povijesnog uspjeh, dok je vratar Matko Obradović u Muru stigao upravo iz Maribora, a u Hrvatskoj je branio za Mosor. Po dolasku u Mursku Sobotu u jedan sat iza ponoći velike pobjednike su bakljama ispred stadiona Fazanerija dočekali brojni navijači.

- Ovo je povijesni uspjeh. Imali smo dosta sreće s rezultatima prije posljednjeg kola, ali kada naslov osvojite u domu Maribora onda je to uspjeh nad kojem nema niti jedna mrlje - zaključio je trener Mure Ante Šimundža.

Linker
30. travanj 2024 18:31