IVO RAVLIC/CROPIX Cropix
‘SKINULI‘ KAZAHSTANCE

Senzacionalan uspjeh hrvatske legende! Kao trener izborio završnicu Lige prvaka: ‘Ovo je veliki rezultat‘

‘Igrali smo protiv ekipe koja ima puno veći budžet od nas i za koju igraju Ukrajinci i Brazilci...‘
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 18. veljača 2021. 14:34

Slovenski futsal prvoligaš Dobovec kojeg vodi legenda hrvatskog malog nogometa Kujtim Morina, u osmini finala futsal Lige prvaka svladao je kazahstanski Aktobe (2:1) i tako izborio mjesto među osam najboljih momčadi starog kontinenta.

Iako je sastav iz Kazahastana poveo u 8. minuti susreta, Dobovec je u drugom dijelu stigao do preokreta i pobjede golovima hrvatskog futsal reprezentativca Vedrana Matoševića u 21., odnosno Klemena Duščaka u 24. minuti utakmice i tako ostvario jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti.

- Moram reći da smo zasluženo stigli do pobjede, bili smo bolja momčad i u prvom dijelu utakmice bez obzira na to što smo bili u rezultatskom minusu. Stvarali smo puno prilika, zabili u drugom dijelu ta dva pogotka i obranili prednost do kraja - rekao je trener Morina nakon susreta, pa nastavio:

image
IVO RAVLIC/CROPIX Cropix

- Ovo je veliki rezultat, jer, niti jedna momčad na našim prostorima se nije uspjela plasirati na Final Eight Lige prvka. Sretan sam zbog ovog rezultata i moram čestitati svojim dečkima koji su ostavili srce na terenu i dali sve od sebe.

U momčadi Dobovca nije zbog ozljede nastupio Tihomir Novak, dugogodišnji kapetan hrvatske reprezentacije i jedan od najboljih futsal igrača općenito.

- Igrali smo protiv momčadi koja ima puno veći budžet od nas i za koju osim Kazahstanaca igraju redom Ukrajinci i Brazilci. Svake godine smo bili blizu, ali evo, ove se konačno otvorilo, a rezultat je tim veći što ovu utakmicu nije igrao Tiho Novak zbog ozljede.

Momčad Dobovca sada čeka rasplet ostalih parova osmine finala, a potom putuje u Minsk gdje ju očekuje Final Eight Lige prvaka koji je na rasporedu za vikend.

Linker
29. travanj 2024 13:34