Goran Zakarić u dresu BiH

 SAMIR YORDAMOVIC Anadolu Agency Via Afp
GODINAMA BIO DINAMOVAC

Senzacionalno pojačanje hrvatskog trećeligaša: Predstavili igrača koji je trebao biti Dinamovo otkriće

‘Tu sam već mjesec dana. Nadam se da ću biti klubu od pomoći‘, kaže bivši reprezentativac BiH
Piše: Ivica GjergjaObjavljeno: 03. ožujak 2023. 17:00

HNK Zadar je pojačao Goran Zakarić, bivši BiH reprezentativac te dva puta MVP Premijer lige Bosne i Hercegovine. U bogatoj karijeri nosio je dres Dinama, Partizana, Željezničara, Borca, Zrinjskog, ovih dana pristupio na Stanove.

U gotovo posljednji trenutak, neposredno pred stavljanje klupskog pečata na proljetne transfere, Zadru je s daškom senzacionalnog nogometnog transfera pristupio Goran Zakarić. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine te igrač u čiju su profesionalnu biografiju upisani Široki Brijeg, zagrebački Dinamo, Lokomotiva, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar, Partizan, rumunjska CS Universitatea Craiova, Borac iz Banja Luke te saudijski Ohod Club, u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri prošao je sito i rešeto. U tom je vremenu nešto i osvojio: Zakarić je 2016. i 2021. s mostarskim Zrinjskim i banjalučkim Borcem osvojio Premijer ligu Bosne i Hercegovine, dok je s Partizanom i sarajevskim Željezničarom 2019. i 2021. osvojio Kup Srbije, odnosno Kup Bosne i Hercegovine.

Dva puta je izabran za najboljeg igrača Premijer lige, pa mu bosansko-hercegovački sportski mediji znaju tepati kao "jednom od najboljih krilnih napadača u povijesti Premijer lige".

Iako je novi u zadarskom dresu, Zakarić na Stanovima ipak nije od jučer.

- Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru – kaže 30-godišnji krilni napadač i ofenzivni veznjak.

image

Goran Zakarić (Lokomotiva) i Mato Neretljak (Rijeka)

TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

U dosadašnjoj karijeri "odradio" je 372 utakmice s učinkom od 78 postignutih golova i 57 asistencija. Zakarić ima i 29 reprezentativnih nastupa u mlađim uzrastima i seniorskoj vrsti. Jesensku polusezonu igrao je za Borac, a nakon što se oprostio od banjalučkih crveno-plavih, potražio je novi inozemni angažman.

- Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički interes s ljudima iz Zadra. Tu sam od ranije, jer sam s dečkima trenirao zadnjih mjesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u Klubu sam neizmjerno zahvalan.

Iskusan igrač na travnjaku donijet će sigurnost cijeloj momčadi, pogotovo mlađim igračima čiji talent čeka na brušenje i razvoj u novom klubu?

- Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i momčadi, a naročito mlađim igračima. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je HNK Zadar dugoročan projekt. Na meni je da odgovorim na te zahtjeve te da se uklopim u momčad. Svima nam je cilj unaprjeđenje igre koja će u konačnici donijeti rezultat

Zakarić dobro poznaje trenera Dragana Blatnjaka?

- O da, to je moj zemljak - kaže Zakarić koji s pomoćnim trenerom Vedranom Ješeom ima "podebljanu" priču.

- Igrali smo u Širokom Brijegu prije desetak godina i otad smo dobri prijatelji i kumovi - Zakarić će dodati.

Zanimljivo da nikad nije igrao u Zadru službenu utakmicu, a kad je igrao u Lokomotivi Zadar nije bio prvoligaš, ali je nekadašnji bh-reprezentativac Stanove posjećivao kao gledatelj kada bi posjećivao svoju zadarsku obitelj.

- Uvijek sam pratio događanja zbog prijatelja koje imam u klubu. Prije nego što sam otišao u Partizan, dok sam čekao na rješavanje statusa, trenirao sam nekih mjesec dana s Ivanom Čurjurićem. Poznajem dosta Zadrana, pa se u Zadru pomalo osjećam kao domaći čovjek, uvjeren sam da ćemo svi mi i gledatelji ovo proljće uživati u igri Zadra.

Zadar je zanimljiva momčad?

- Momčad je dobra, imamo zaista dobar omjer iskusnih i mlađih igrača. Kapetan Jure Jerbić ima preko 100 utakmica u HNL-u, tu su još Igor Banović i Ivan Čurjurić s iskustvom iz HNL-a, kao i veći broj mladih igrača čija kvaliteta polako izlazi na vidjelo. Zadar je zanimljiva momčad, pa vjerujem da ćemo imati što za pokazati.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Linker
17. travanj 2024 19:16