Sevilla se namučila s niželigašem u Kupu

 ANDER GILLENEA Afp
VELIKA MUKA

Sevilla se provukla u Kupu protiv niželigaša, odlučujući penal u sedmoj seriji zabila Rakitićeva zamjena

Sevilla je jedva slavila protiv Andratxa i to nakon penala jer je regularni dio završio s 1:1
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 16. prosinac 2021. 00:06

I Dinamov suparnik u međukolu Europske lige mučio se u srijedu navečer. Sevilla je, naime, tek nakon raspucavanja s bijele točke prošla u 1/16 finala španjolskog Kupa kralja i to protiv trećeligaša Andratxa na Balearima, sela zapadno od Palma de Mallorce. Nakon 90 i 120 minuta bilo je 1:1.

Gosti su poveli u 57. minuti preko reprezentativca "La Roje" Rafe Mira, ali samo osam minuta kasnije izjednačio je Llabres. Tada je Julen Lopetegui posegnuo za hokejaškom izmjenom, u 81. minuti zamijenio i četvrtog igrača, ali nije pomoglo, unatoč 78% posjeda lopte.

U prvom produžetku još dvije zamjene, ali ništa, a uveo je i domaći trener tijekom produžetaka četvoricu svježih "vojnika". Odluka je pala 11-ercima, poveli su gosti 2:0, jer je Dmitrović obranio prvi domaći udarac, pa je promašio Oscar, potom su svi pogađali do sedme serije, kad je Delaney, koji je u 75. minuti zamijenio Rakitića, pogodio za 5:6, a domaći izvođač Alemany Alorda pucao preko vratiju...

Sevilla je nastupala u postavi (4-3-3): Dmitrović – Juanlu (od 91. Montiel), Gudelj, Rekik, Augustinsson – Rakitić (od 75. Delaney), Jordan (od 75, Luismi), Torres (od 81. Oscar) – Munir (od 102. Romero), Rafa Mir, Idrissi (od 75. Papu Gomez).

Linker
02. svibanj 2024 16:35