BEN STANSALL
ODLUKA U ZADNJEM KOLU

Simon Sluga i društvo zasad izbjegli treću ligu, ali u nju bi sada mogao bivši dinamovac

Hull će s Barnsleyem među trećeligaše, a Slugin Luton je dobio novu šansu.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. srpanj 2020. 18:27

Simon Sluga i njegov Luton Town u subotu su praktički mogli postati engleski trećeligaši, ali u presudnom trenutku pokazali su karakter. U pretposljednjem 45. kolu Championshipa Slugina momčad gostovala je kod Hulla u izravnom dvoboju dva davljenika i slavila s 1:0. Junak Lutona postao je 29-godišnji napadač iz DR Konga, čovjek s višegodišnjim iskustvom iz Premier lige Kazenga LuaLua.

Zabio je LuaLua gol za pobjedu u 86. minuti, njegov vratar Sluga nije imao puno posla. Domaćin, naime, nije uputio nijedan udarac u okvir vrata.

image
MARK THOMPSON


Hull će tako s Barnsleyem među trećeligaše, a Luton je dobio novu šansu. U posljednjem kolu u srijedu dočekuju Blackburn, kojem bodovi više uopće ne trebaju, i ako trijumfiraju, a Charlton ne napravi isto kod prvaka Leedsa, Charlton seli u 3. ligu, a Luton ostaje. Ako Charlton i pobijedi, Slugina momčad može preskočiti Middlesbrough i Birmingham, koji bi u tom slučaju morali izgubiti na gostovanju kod Sheffield Wednesdaya (Middlesbrough) ili kod kuće od Derbyja (Birmingham).

Za Birmingham je u subotu igrao još jedan bivši igrač Lokomotive Ivan Šunjić, koji nije uspio pomoći svojoj momčadi. Izgubili su kod Prestona i sada su već 13 kola bez pobjede. Middlesbrough i Birmingham imaju 50 bodova, Charlton i Luton 48, a kolo je do kraja. Jedna od te četiri momčadi ispast će među trećeligaše.

Linker
26. travanj 2024 18:54