ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
EKSPRESNO SE DOKAZAO

Sin legendarnog Vatrenog eksplodirao nakon rekordnog transfera i dobio novi ugovor: ‘Ovo je tek početak‘

Roko Šimić nakon samo tri mjeseca od odlaska iz Lokomotive u Salzburg sve oduševio u novoj sredini
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. listopad 2021. 14:29

Austrijski prvak danas je potpisao novi ugovor s talentiranim napadačem.

Mladi reprezentativac Hrvatske sada je vezan za Bikove do kraja lipnja 2025. godine. Podsjetimo kako je proteklog ljeta Lokomotiva ostvarila najveći izlazni transfer u svojoj povijest, austrijski prvak platio je 4 milijuna eura za tada još 17-godišnjeg Šimića. Premda trenutačno igra za Liefering u drugoj austrijskoj ligi, kao posuđeni igrač, Šimić je vrlo brzo pokazao svoju klasu, u devet utakmica zabio je šest pogodaka, a dva pogotka je zabio u juniorskoj Ligi prvaka u pobjedi nad Lilleom 3:1.

- Roko je u ovo kratko vrijeme pokazao, kako u Lieferingu, tako i u juniorskoj Ligi prvaka, svoju klasu i golgeterski njuh. No, uvjereni smo da je ovo tek početak njegove karijere i da će napredovati velikim koracima, jer je iznimno talentiran, a uz to je potpuno fokusiran na rad. Veselimo se što će nam donijeti u budućnost - rekao je Christoph Freund, sportski direktor Bikova.

- Vrlo brzo sam se prilagodio i osjećam se sjajno u Salzburgu. Najvažnije je, međutim, da sam odmah snašao u novoj momčadi i da mi odgovara način na koji igramo. Ali znam da je ovo tek početak, stoga se veselim da sam dobio novi ugovor, to mi daje samopouzdanje i sigurnost za dalje - dodao je Šimić.

Linker
25. travanj 2024 23:01