CARL DE SOUZA/Afp
MALI EGZEKUTOR

Sin legende Reala je stroj za golove: S 13 godina potpisao je prvi ugovor, prognozira mu se velika budućnost

U posljednje dvije utakmice postigao je sedam golova, a od dolaska u ‘La Fabricu‘ broji preko 100
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 27. ožujak 2023. 07:50

Igrači koji su "do jučer" bili strah i trepet protivnika, danas su na zalasku karijere, a u prvi plan polako stupaju njihovi potomci. Mi ih gledamo i pratimo, u tom procesu nerijetko se prisjetimo kako "vrijeme leti". A u pravcatom naletu već nekoliko mjeseci je 13-godišnji Enzo Alves Vieira, ponosni sin omiljenog madridskog beka Marcela, odnedavno novog igrača Fluminensea.

Enzo je još jedan dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla. Brusi vještine u omladinskom pogonu Real Madrida i uvelike obećava, stoga su se vodeći španjolski mediji poput Marce raspisali o nebrušenom dragulju, koji bi u savršenom scenariju za koju godinu imao mnogo toga za reći u Kraljevskom klubu.

image

Marcelo u Fluminenseu

CARL DE SOUZA/Afp

Mladić odrasta u Realovoj akademiji, trenutno igra za njihovu Infantil A ekipu, gdje je nekoć trenirao i sin Cristiana Ronalda, također prepun potencijala. Sudeći po poziciji, Enzo nije "na tatu", više je okrenut golu i sjajno se snalazi u ulozi egzekutora. U nedjelju je ponovno namamio poglede s četiri pogotka protiv Atletica Madrilene (5:0).

Prethodnu utakmicu zabio je tri pogotka protiv Alcala, stoga sada broji sedam zgoditaka u posljednja dva nastupa, a od dolaska u madridsku ‘La Fabricu‘ 2017. godine, već je postigao preko 100 golova. Krasi ga brzina i odličan dribling. Dovoljno je prisjetiti se Lige prvaka 2017. i scene u kojoj Marcelo "razbacuje" Bayernove igrače po terenu, pa će nam odmah biti jasno odakle Enzu zamjetni trikovi.

image

Marcelo i Enzo (desno)

CARL DE SOUZA/Afp

"Enzo je jedan od velikih dragulja i klub se ne ustručava vjerovati u njega, žele mu projektirati budućnost i zaštititi ga", piše Marca u osvrtu na Marcelovog dječaka, uz dodatak da se radi o "stroju za golove".

Mladić je u prosincu prošle godine potpisao svoj prvi (trogodišnji) ugovor s Realom, koji u njemu vidi "igrača snažnog stasa, a ističe se tehnikom i sjajnim instinktom za gol", nastavlja spomenuti španjolski dnevnik.

- Ovo je moj prvi ugovor s najboljim klubom na svijetu. Jako sam sretan - pohvalio se tada Enzo putem društvenih mreža.

A ako su prognoze Španjolaca točne, definitivno nije zadnji...

Linker
02. svibanj 2024 14:49