MI NEWS Nurphoto Via Afp
OSTAO BEZ UGOVORA

Sir Alex Ferguson nakon 40 godina napustio Manchester United. Vlasnici žele smanjiti troškove

Legendarni trener osvojio je 38 trofeja s Crvenim vragovima, a onda radio kao ambasador
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2024. 13:03

Sir Alex Ferguson završio je svoju epizodu u Manchester Unitedu i više nije pod ugovorom nakon 40 godina. Naime, prema informacijama The Athletica, novi vlasnici kluba više ga neće imati pod ugovorom i koristiti kao ambasadora kluba jer im je cilj smanjiti troškove.

Ferguson je prestao biti trener kluba 2013. godine, nakon čega je dobio posao direktora kluba, no nije bio u upravi. Krajem iste godine potpisao je ugovor i postao ambasador kluba i na toj se poziciji zadržao sve do sada, kada i službeno napušta klub u kojemu je postao jedan od najuspješnijih trenera u povijesti.

Proveo je 27 godina na klupi Crvenih vragova (1986.-2013.) i podigao 38 trofeja, čime je zavrijedio epitet jednog od najvećih svih vremena.

Nakon njegovog umirovljenja 2013., United je išao samo prema dolje i većinu vremena nije bio ni sjena kluba koji je žario i palio Europom. Na klupi je trenutno nizozemski strateg Erik ten Hag, ali samo je pitanje trenutka kada će napustiti kormilo jer nije opravdao očekivanja otkako je došao iz Ajaxa.

Linker
15. listopad 2024 15:36