AFP
SKUPINA E

Šišmišima imperativ pobjede na Mestalli, Chelsea u gostima lovi drugi krug Lige prvaka!

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. studeni 2011. 11:47

Utakmica odluke za Španjolce i Nijemce

Čim su izvučene skupine Lige prvaka očekivalo se da će za drugo mjesto boriti upravo Valencia i Bayer Leverkusen. Susreti protiv njemačke momčadi u Valenciji su označeni kao ključni ukoliko se želi proći u sljedeću fazu natjecanja, a nakon poraza u prvom susretu u Leverkusenu izvjesno je da danas španjolska ekipa nema pravo na pogrešan korak. Posljednjih tjedana glavna priča u gradu je bio Levante koji je neočekivano držao lidersku poziciju u Primeri, ali se naveliko očekivao i ključni susret Valencije u Ligi prvaka.

- Ovo je za nas ključna utakmica. Vjerujemo u svoje mogućnosti i uvjereni smo da možemo ostvariti pobjedu. Sutra nam za ostvarenje te želje neće biti dovoljno odigrati 30 dobrih minuta. Kako bismo došli do slavlja morat ćemo od 1. do 90. minute igrati punom snagom. Već u prvom susretu u Njemačkoj pokazali smo da znamo kako pobijediti Bayera. Nažalost, nismo imali sreće u završnici i zato sada moramo biti puno precizniji u situacijama pred protivničkim vratima. Nadam se da će nas u našem nastojanju pomoći i navijači koji će u velikom broju pohoditi Mestallu - vjeruje u svoje suigrače kapetan Roberto Soldado.

U posljednjem prvenstvenom susretu Valencia je napokon pokazala da nije zaboravila kako se zabijaju golovi. Na domaćem stadionu pružili su vrlo dobru partiju protiv Getafea, a mrežu gostiju dva puta je tresao mladi Feghouli i jednom rezervni napadač Aduriz. Igračem utakmice proglašen je argentinski veznjak Ever Banega koji je dominirao sredinom terena i pružio dojmljivu partiju.

Zbog ozljede trener Unai Emery ne može danas računati na Sergija Canalesa koji se nedavno ozlijedio, te Hedwigesa Madura.

Bayer je u prošlom međusobnom susretu osigurao iznimno vražnu pobjedu nad Valenciom i time još više povećao vodstvo nad Španjolcima. Ukoliko bi i danas zabilježili pobjedu, aiutomatski bi se kvalificirali dalje jer ih Valencia više ne bi teoretski mogla sustići.

Neki igrači Leveruksena već duže vrijeme nisu na raspolaganju zbog ozlijeda, a tako će biti i danas. Riječ je o Adleru, Gieferu, Barnetti, Ortegi i Renato Augustu. Napadač Derdiyok je bio bolestan prošli tjedan, za današnji susret je ozdravio te je spreman. Branič Oczipka se oporavlja od ozljede te je bio na klupi protiv Freiburga. Veliki udar za Bayer bi bio ukoliko Ballack ne bi igrao danas.Iskusni veznjak je na utakmici sa Freiburgom slomio nos, utputopvao je u Španjolsku i pretpostavlja se da će igrati s maskom. Bio bi to veliki minus za goste ukoliko ne bi igrao, jer je veznjak ove sezone inspirirao mnoge pobjede Leverkusena.

- Pobjeda je glavni cilj u Valenciji, međutim svjesni smo da će biti teška i tvrda utakmica. Dosta smo radili kako bismo maksimalno motivirali igrače. Ova utakmica je svojevrsno finale i za nas i za Valenciu. Ukoliko pobjedimo sigurni smo za prolazak - izjavio je Bayerov trener Robin Dutt.

VALENCIA: Guaita, Miguel, Rami, V. Ruiz, Mathieu, P. Hernandez, Albelda, Banega, Feghouli, Jonas, Soldado.

BAYER: Leno, Toprak, Friedrich, Schwaab, Kadlec, Castro, Bender, Ballack, Derdiyok, Schurrle.

Izostanci: Maduro, Canales, Adler, Barnetta, Giefer, Ortega, Augusto, Ballack(?), Oczipka(?)

Može li Chelsea sačuvati mrežu?

Spektakularnom pobjedom u Bruggeu uzdrmani Genk uspio je povratiti malo samopouzdanja pred gostovanje londonskog diva. Briljirao je mladi veznjak De Bruyne, postigao tri majstoska gola, namjestio četvrti i Villas-Boasu, koji se već duže spominje kao njegov budući šef, poslao ozbiljno upozorenje.

Nešto manje je oduševila obrana, u nedostatku ključnih igrača i dalje slaba karika momčadi. Trener Been, svjestan da se na nju ne može previše osloniti, za danas najavljuje hrabar pristup:

- Pokazali smo im previše respekta na Stamford Bridgeu. Danas nemamo što izgubiti i želimo priuštiti navijačima dobru utakmicu.

Uz stopersku poziciju na kojoj trenutno igra veznjak Hyland, danas mu je ugrožena i lijeva strana. Suspendiranog Pudila zamjenit će vjerovatno izraziti dešnjak Anele, a na klupi bi se mogao naći i jedan od dva juniora pozvana da popune kadar.

Gostujući trener Villas-Boas je, razumljivo, bio vrlo ljut nakon poraza od Arsenala. Na sljedećem je treningu više od pola sata držao predavanje igračima o ponašanju na terenu. Posebno je bi ljut na obranu koja nije uspjela sačuvati netaknutu mrežu u posljednjih devet utakmica Premiershipa. Svakako podatak koji ne priliči aspirantu za naslov.

- Imamo vrlo loš tjedan iza sebe. Dva prvenstvena poraza veliki su udarac na naše ambicije, međutim još ništa nije izgubljeno. Već bi današnjom pobjedom mogli osigurati plasman dalje (ako Leverkusen pobijedi u Valenciji, op.a), što bi svakako bio veliki podstrek za cijelu ekipu. Ne bih radio dramu oko poraza od Arsenala, iako pet primljenih pogodaka ne izgleda lijepo - rekao je mladi Portugalac na klupi Engleza.

Gosti razmišljaju samo o pobjedi ovdje, što je i logično s obzirom na njihov nedavni susret. Što se tiče početnog sastava tu nema nekih prevelikih tajni. Jedino bi na desnom boku mogao zaigrati nešto defanzivniji Ferreira (u odnosu na Bosingwu), kako bi se ostavilo nešto više prostora Davidu Luizu za napadačke izlete. Također, izvjesno je da neće nastupiti Mikel, kojeg bi u sredini terena mogao nadomjestiti mladi Romeu. S obzirom da je izvan kadra Drogba, a da Anelka ne kotira najbolje kod Villas-Boasa, napadačka trojka bi trebala biti u sastavu Mata-Sturridge-Torres.

GENK: Koteles, Van Den Borre, Hyland, Nadson, Anele, Camus, Tozser, Buffel, De Bruyne, Vossen, Barda.

CHELSEA: Čech, Ferreira, Cole, Terry, Luiz, Lampard, Meireles, Romeu, Mata, Sturridge, Torres.

Izostanci: Joneleit, Wertelaers, Grimi(?), Simaeys, Hubert, Benteke, Pudil, Ogunjimi, Essien, Drogba, Mikel

Linker
05. srpanj 2024 20:22