MANU FERNANDEZ
ŽIVOTNA PREKRETNICA

Situacija kakva se na Nou Campu ne pamti! Navijači u strahu, hoće li Leo Messi poslušati razum ili srce?

Vraški teška odluka. I vraški teško trenuci koje će sljedećih dana proživljavati svaki navijač Barcelone
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. kolovoz 2020. 08:03

Leo Messi živi u Barceloni već 20 godina. Barcelona mu je podarila sve što mogao i sanjati. Prihvatila ga je kao dječaka dok su ga klubovi u njegovoj Argentini odbijali, u njoj je izrastao u jednog od najvećih i najobožavanijih igrača svih vremena. U Barceloni ima prekrasnu vilu napravljenu po željama njegove supruge Antonelle. Messi, supruga i njihovo troje djece obožavaju Barcelonu u život u njoj, te nisu skloni velikim životnim promjenama. Izvan terena Messijev je život tih, nema glamura, nema velikih priča. Messi je kao čovjek sretan i ispunjen životom u Barceloni...

Međutim, Messi nije sretan s onim što se događa na Camp Nou. Ne trpi poraze, a posebno ne bi mogao istrpjeti prosječnost. Javnost zna da ne trpi ni predsjednika Bartomeua, a on će i sljedeću sezonu vući ključne poteze u klubu. Prije dvije godine ostao je bez velikog prijatelja Neymara, koji se skrasio u Parizu. Ovoga će ljeta ostati bez najvećeg prijatelja Suareza, jer ga je klub 'prekrižio'. Ideja kluba je da se potpuno pročisti stara jezgra svlačionice, da u njoj više ne sjede ni Alba, ni Busquets, Pique, Rakitić... A sve su to igrači na koje je Messi navikao, koje voli, s kojima se dobro osjeća.

image
LLUIS GENE

Messi je, kako pišu oni koji su više unutra, znao da će doći trenutak oproštaja s Barcelonom, ali u njegovim planovima oproštaj je trebao biti spektakularan, nakon pobjedničke sezone, s više od 100.000 navijača na tribinama. Koji bi ga sa suzama, ali i ovacijama ispratili u njegov Newell u Argentini. Oproštaj bez publike, nakon najgoreg poraza u povijesti kluba, nije ono što je Messi želio. Nije to Messi nakon svega ni zaslužio.

Međutim, činjenica je da Messi nikada nije bio bliže izlaznim vratima. I da je Koemanu to otvoreno rekao. Messi je uz sve to i pošten sportaš, jasno prepoznaje što se događa na terenu. Kažu da sve češće razmišlja o tome da bi njegov odlazak pomogao i Barceloni da krene s nekom potpuno novom pričom. 'Čišćenje' svlačionice možda će i biti veliko kao što se najavljuje, ali dok je Messi u njoj, stvarna se promjena neće dogoditi. Zna to i Barcelona, zna to i Messi.

image
RAFAEL MARCHANTE

Konačnu odluku donijet će sljedećih dana. Iako se puno pisalo o tome da ima klauzulu po kojoj može otići bez odštete već ovoga ljeta, Barcelona tvrdi da to nije istina, da će takvo što biti moguće tek sljedeće godine. Međutim, to neće biti presudno u Messijevoj odluci. Pitanje je samo hoće li poslušati razum ili srce. Razum mu govori da je za njegovu karijeru najbolje otići i potražiti novi nogometni izazov te da će s tom odlukom - koliko god bila šokantna i bolna - u konačnici pomoći i voljenoj Barceloni. Srce pak ne može ni pomisliti da više neće obući Barcelonin dres. Da će otići u tišini, s praznim tribinama, s bolnih osam golova u mreži.

Vraški teška odluka. I vraški teško trenuci koje će sljedećih dana proživljavati svaki navijač Barcelone...

Linker
20. travanj 2024 21:20