VLADO KOS/CROPIX
RAPSODIJA ZA KRAJ

Sjajni Hrvati zabili čak sedam pogodaka i pobjedu posvetili vozaču koji se zbog korone bori za život

Znamo da vrijedimo i idemo to pokazati, idemo osvojiti taj Euro, hrabro je najavio izbornik
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 11. travanj 2021. 17:40

Hrvatska - Danska 7:0

VARAŽDIN Arena Varaždin. Bez gledatelja. Suci: Cristiano Jose Cardoso Santos, Filipe Goncalo Santos Duarte (oba Portugal). Treći sudac: Nikola Jelić. STRIJELCI: 1:0 - Jurić (10), 2:0 - Jurić (15), 3:0 - Kustura (20), 4:0 - Jurić (23-6m), 5:0 - Jurlina (26), 6:0 - Jurić (35), 7:0 - Sekulić (38).

HRVATSKA: Primić - Marinović, J. Suton, Postružin, Gudasić - Luketin, Piplica, Hrstić, Kustura, Jurlina, Sekulić, Sučić, Jurić, L. Suton. IZBORNIK: Marinko Mavrović.

DANSKA: Haagh - Falck, Jörgensen, Badran, Rasmussen - Andersen, Laursen, Jensen, Youssef, Truong, Habibi, Goddard, Fogt, Hansen. IZBORNIK: Klein Saabye.

IGRAČ UTAKMICE: Valerije Jurić.

--------------------------------------------

Šest od šest, učinak je Hrvatske u kvalifikacijama za Euro sljedeće godine u Nizozemskoj. Nikada tako uvjerljivo i nikada s više igrača koji su dobili prigodu. Novi izbornik koristio je u ovih šest utakmica čak njih 22 i svi su dali obol ovom rezultatu. U nedjelju je ostvarena najveća pobjeda, Danci su u Varaždinu dobili sedam pogodaka.

- Pohvalio bih rad cijelog stožera, svi igrači su dali svoj maksimum. Cijelo ovo vrijeme krasilo nas je zajedništvo, iskusni igrači prihvatili su mlade. Bilo mi je zadovoljstvo da smo isprobali U19 reprezentativce, stvarno se vidi rad. Ovu pobjedu posvećujemo našem vozaču Damiru Rogini koji je sada u bolnici, pozitivan je na koronu i nalazi se na respiratoru. Želimo mu što brži oporavak - rekao je izbornik nakon pobjede nad Danskom u kojoj je briljirao Valerije Jurić s četiri pogotka.

- Osjećaj je fenomenalan, ispalo je tako da sam zabio četiri gola praktički u službenom debiju za reprezentaciju. Svi koji smo prvi put došli stvarno smo prihvaćeni, nadam se da sam iskoristio priliku - kratak je bio Jurić.

Do Eura je devet mjeseci, dug je to period bez natjecateljskih utakmica.

- Krajem travnja UEFA će odrediti termine za reprezentacije, vidjet ćemo koga ćemo dobiti u skupini, pa ćemo onda složiti i plan priprema i utakmica. Idemo na Euru napraviti maksimalan rezultat, znamo da vrijedimo i idemo to pokazati, idemo osvojiti - završio je Mavrović.

Linker
25. travanj 2024 00:16