Benjamin Šeško ima samo 19 godina, a već je zaludio pola Europe

 KERSTIN JOENSSON Afp
KUHA SE VELIKI TRANSFER

Sjajni napadač koji je u Austriji prijetio Dinamu na meti europskih velikana, United već sprema milijune

Benjamin Šeško je na meti brojnih europskih velikana, a posebno je zadivio skaute Manchester Uniteda
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2022. 18:12

Dinamo je jučer u Austriji izgubio 1:0 od tamošnjeg RB Salzburga. Jedini gol za domaćine postigao je Noah Okafor iz penala u 71. minuti, a jedan od najboljih kod austrijskog prvaka bio je 19-godišnji slovenski napdač Benjamin Šeško.

Britanski The Sun je sada objavio kako je upravo Šeško impresionirao skaute Manchester Uniteda i da ga engleski velikan želi što prije dovesti. Šeško je igrač Salzburga kojeg će austrijski sastav proslijediti Leipzigu na ljeto 2023. godine, a United ga je već ovog ljeta hito dovesti kao zamjenu za Cristiana Ronalda koji je bio na izlaznim vratima kluba.

Leipzig će Šeška bratskom klubu platiti 24 milijuna eura, ali Englezima to ne predstavlja prepreku i spremni su ga otkupiti od Nijemaca koji će ga sigurno prodati za nekoliko puta veću cijenu. United pak nije jedini koji prati Šeška pa će se za njega morati potući s Chelseajem i Bayernom, a Slovenac je podcrtan i u bilježnicama skauta brojnih drugih velikana.

Šeško je ove sezone za Salzburg u 15 utakmica zabio pet golova i upisao dvije asistencije, a protiv Dinama je imao odličnu priliku koju je zaustavio Dominik Livaković. Nedavno je sve oduševio i golom u stilu Marca Van Bastena u Ligi nacija kojeg je u dresu Slovenije zabio Švedskoj.

Linker
24. travanj 2024 02:07