Mario Gavranović
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POZADINA PREOKRETA

Sjajni napadač otkrio razlog naglog odlaska iz Dinama: ‘Iskreno, mislio sam da će sve biti drukčije‘

Bio je s Modrima u Varšavi, vratio se u Zagreb i već drugi dan otišao u novu sredinu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. kolovoz 2021. 11:30

Mario Gavranović javio se iz Turske u petak nakon treninga, već u subotu mogao bi debitirati za Kayserispor na gostovanju kod Altaya. Premda, možda ipak još malo pričeka.

- Putujem s momčadi, bit ću na utakmici, ali pričao sam s trenerom, rekao mu da nisam 100 posto fit, pa ćemo vidjeti hoću li igrati - rekao nam je Gavranović, koji je, praktički, preko noći napustio Maksimir. U četvrtak ujutro stigao je s momčadi iz Varšave, otputovao u Tursku, eto, u subotu već s novim klubom kreće u nove pobjede.

Kako je išla ta priča o transferu, kako se sve tako brzo odigralo?

- Bit ću iskren, nije ova sezona počela onako kako sam zamišljao. Imao sam odličnu prošlu sezonu, odigrao sam dobar Euro i nekako sam mislio da će biti malo drukčije. Ali, vidite, nisam puno igrao, posebno u Europi, u zadnje četiri utakmice protiv Omonije i Legije odigrao sam tek 10 minuta i shvatio sam da je sad možda najbolji trenutak za odlazak. Svi znaju koliko volim Dinamo, da je to meni oduvijek poseban klub, za koji me vežu posebne emocije, no moram ipak misliti na svoju karijeru. Mislim da još imam ispred sebe nekoliko dobrih sezona, a u Dinamu u tim europskim utakmicama nisam imao minutažu. Nakon razgovora s menadžerom, s ljudima iz kluba, svi smo zaključili da je ovo najbolji put za sve - govori Gavranović.

Zašto je baš izabrao Kayserispor. Ipak taj klub ne spada u tursku elitu, nije među onim najvećim klubovima, često se zadnjih godina borio i za ostanak...

- Čim sam došao ovdje osjetio sam navijačku euforiju, lijepo su me dočekali, klub ima kvalitetan trening-kamp i visoke ambicije. Predsjednica koja je došla u klub prije nekoliko godina sredila je malo situaciju, posložila stvari i sad su porasle i ambicije. Želja je da se ove sezone borimo za više pozicije na ljestvici, pokušat ćemo biti što kompetitivniji. Ne poznajem još sve igrače, znam otprije jedino Kvržića, ali vjerujem da ćemo biti kvalitetna momčad i da ćemo uistinu biti bliže gornjem nego donjem dijelu ljestvice.

image
Bakljada za Gavranovića na dočeku u Turskoj
TWITTER

Inače, čuli smo da je već i ranije bilo za njega ponuda, ali da ga Dinamo tada nije želio pustiti?

- Istina, bila je prije Kayserija još jedna dobra ponuda, međutim, tada smo odlučili da je nećemo prihvatiti. Niti ja, niti Dinamo. Tek je završio Euro, bio sam još pod tom euforijom, fokusirao se na početak nove sezone, očekivao sam, kažem, da će biti drukčije. Kad sam vidio da to nije tako, iskreno, počeo sam i ja pritiskati agenta da pokuša pronaći neku opciju, da vidimo što ćemo. Pojavio se Kayserispor, meni prihvatljiva ponuda, ovog puta niti klub nije bio protiv i, eto, dogovorili smo transfer.

Osim što su ga u Turskoj dočekali s bakljama i skandiranjem, Dinamovi navijači na društvenim mrežama također su ga obasipali porukama ljubavi, mnogima je žao što odlazi.

- Vidio sam i nemam više što drugo reći od onoga što sam i napisao za oproštaj na društvenim mrežama. Proveo sam u Dinamu lijepo razdoblje karijere, napravili smo velike stvari, sretan sam što sam bio dio te priče. Svi igrači koji igraju u Dinamu i dolaze u njega moraju biti svjesni veličine i ugleda kluba, moraju uvijek davati maksimum.

Tko zna, možda se jednom i vrati u Dinamo? Ako ne kao igrač...

- Nikad se u nogometu ne zna. Sjetite se prošle godine, već sam bio otišao, pa sam se onda vratio. Razmišljao sam tada da ću u Dinamu završiti karijeru. Ispalo je drugačije, tako da je teško predvidjeti što će biti. U svakom slučaju, pratit ću i dalje hrvatski nogomet, posebno Dinamo i biti veliki navijač, želim svima sve najbolje i još puno uspjeha.

Prošao je Dinamo Legiju, opet je na pragu Lige prvaka, Šerif je iduća prepreka?

- Svaka čast, Dinamo je opet pokazao da je velik klub, da u svakom trenutku može sastaviti kvalitetnu momčad. Sad je Liga prvaka blizu, to bi bio i logičan slijed nakon izvrsne prošle sezone u Europskoj ligi. Ne sumnjam u Dinamo, vjerujem kako će ova momčad napraviti još velikih stvari ove sezone, imaju moju podršku.

U tri i pol godine u Dinamu bilo je svega. Važnih golova u derbijima, velikih europskih golova i pobjeda, trofeja... Što je njemu bilo najdraže, što će posebno pamtiti?

- Uf, teško mi je izdvojiti neki poseban gol jer meni je svaki gol u Dinamu jednako važan, jednako drag. Naravno, velike smo stvari napravili prošlog proljeća kad smo izbacili Krasnodar pa Tottenham, to su utakmice koje ostaju za čitav život. No, meni je možda najdraži trenutak kad smo pobijedili Spartak iz Trnave i prvi put nakon 49 godina prezimili u Europi. To je bilo prvi put, napravili smo nešto što nitko prije nas nije uspio i to je, možda, ipak najposebniji trenutak koji sam doživio u Maksimiru.

Švicarska reprezentacija promijenila je izbornika, Vladimira Petkovića zamijenio je Murat Yakin, kakva su na tom polju očekivanja?

- Ne poznajem osobno novog izbornika, nismo igrali zajedno, jednom sam igrao protiv Basela kojemu je bio trener, dok sam igrao u Zürichu. Naravno, naše želje su iste, želimo se plasirati na SP, iako neće biti lako, u skupini smo s Italijom, a samo prvoplasirani ide direktno. Bit će izazov - rekao je Gavranović.

Linker
06. svibanj 2024 15:54