CHRISTOF STACHE Afp
NIKAKO DA ‘NAĐE FORMULU‘

Sjajni Ronaldo ruši rekorde, ali jedna ga stvar nikako neće: ‘Ne znam zašto mu to ne ide na utakmicama‘

Cristiano Ronaldo postao je na ovom Euru najbolji strijelac u povijesti tog natjecanja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. lipanj 2021. 08:50

Trenutačno na kontu ima 12 pogodaka te je francusku legendu Michela Platinija ostavio na devet golova, a zanimljivo je da je Platini svih devet zabio na Euru 1984. godine.

Napadač Juventusa ukupno je za svoju reprezentaciju postigao 107 pogodaka te mu nedostaju samo tri gola kako bi postao svjetski rekorder. Iranac Ali Daei za reprezentaciju je zabio 109 golova.

Međutim, jedna statistička rubrika je daleko od idealne kad je Ronaldov učinak u pitanju. A riječ je o slobodnim udarcima, odnosno o pogocima koje je postigao na taj način.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Ronaldo je protiv Njemačke izveo svoj jubilarni 50. slobodni udarac na velikim natjecanjima, a iz tih 50 pokušaja postigao je tek jedan jedini pogodak, piše SPORTbible. Bilo je to u ogledu sa Španjolskom (3:3) na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Za usporedbu, Gareth Bale postigao je dva pogotka iz slobodnih udaraca iz šest pokušaja, oba u grupnoj fazi Eura 2016.
Ronaldo u tom segmentu ne briljira ni u klubu. U Juventusu je iz slobodnjaka zabio tek jedan gol od 72 pokušaja.

- Cristiano uvijek puca slobodne udarce na treningu i cijelo vrijeme zabija. Ne znam zašto ne može zabiti na utakmicama, možda je u pitanju samo loša sreća – komentirao je Carlo Pinsoglio, treći vratar Juventusa.

Linker
19. travanj 2024 00:39