Viktor Prtenjača i Reno Sinovčić

 JURE MISKOVIC Cropix
RENO SINOVČIĆ U AKCIJI

Skandal na Skupštini u Zadru. Bivši načelnik s lažiranom vjerodajnicom pokušao srušiti predsjednika?

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. srpanj 2024. 15:12

Trebala je to biti samo redovna Skupština Nogometnog saveza Zadarske županije, da bi se na njoj dogodio veliki, nezapamćeni skandal. O čemu se radi?

Bivši dugogodišnji predsjednik NSZŽ Reno Sinovčić je kao predstavnik NOŠK-a iz Novigrada (2. županijska liga) okupio opoziciju koja je na Skupštinu došla s idejom da sruši aktualnog predsjednika Darka Banića, inače predsjednika Primorca iz Biograda na Moru. Na samoj Skupštini Banićeva je strana ipak u startu imala 54 glasa, a Sinovčićeva 51. Nakon što su Sinovčić i oni koji su bili uz njega shvatili da nemaju dovoljan broj glasova za rušenje Banića, odlučili su napustiti Skupštinu, uvjereni da tada Banić više neće imati kvorum, odnosno potreban broj glasova.

Tako bi i bilo da netko s Banićeve strane nije prepoznao potencijalnu - prevaru. Naime, ispred HNK Polača klupsku vjerodajnicu je donio i predao nekadašnji načelnik općine Polača - Viktor Prtenjača. Koji već neko vrijeme s klubom Polača nema ništa.

Uslijedila je provjera vjerodajnice kada je - kako nam je rečeno - ustanovljeno da je u pitanju falsifikat. Darko Banić potom je nazvao u Polaču, iz koje mu je potvrđeno da Prtenjača nije trebao biti njihov predstavnik na Skupštini, te da nema vjerodajnicu. Naravno, Prtenjača je dao glas za Sinovčića, odnosno za rušenje Banića.

Kako je sporna vjerodajnica Polače automatski bila suspendirana, tako je Skupština mogla biti nastavljena, jer je sada postojao kvorum. Što - doduše - Reno Sinovčić drži nelegitimnim.

image

Darko Banić

JURE MISKOVIC Cropix

Kako god, Darko Banić najavljuje kaznenu prijavu zbog falsificirane vjerodajnice.

- Obavijestit ćemo policiju o svemu što se dogodilo, takav je bio stav klubova koji su ostali na Skupštini. Napokon, u pitanju je kriminalna radnja, pokušaj falsificiranja službenog dokumenta kluba - kazao nam je Banić.

Vidjet ćemo što će pokazati policijska istraga, ali u NSZŽ-e mira očito nema. Inače, Reno Sinovčić je vlasnik klupskih prostorija i svlačionica HNK Zadar, koje su neko vrijeme svakodnevno čuvali zaštitari. Angažirao ih je HNK Zadar. Sinovčić im je jasno poručio da će ih uskoro deložirati iz svojih prostorija...

Linker
06. rujan 2024 20:57