DMITRIY GOLUBOVICH Anadolu Agency Via Afp
NIJE MU PRVI PUT

Skandal u Nizozemskoj: Bivši reprezentativac na sudu, u zemlju pokušao uvesti više od tone kokaina!

Policija je prije tri godine u brodskoj luci presrela dvije ogromne pošiljke opojnog sredstva
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. svibanj 2023. 21:47

Bivši nizozemski reprezentativac Quincy Promes naći će se na sudu. Opet. Već ga se kazneno gonilo kada je na obiteljskom slavlju navodno ubo člana šire obitelji nožem, kasnije ga se sumnjičilo zbog ubojstva iz nehaja, a sada će odgovarati zbog moguće upletenosti u poslove s drogom, piše nizozemski list Het Parool.

Državno odvjetništvo Nizozemske propćilo je daPromes sljedećeg ponedjeljka dolazi na sud da bi odgovarao zbog navodne povezanosti s uvozom 1300 kilograma kokaina u zemlju.

Radi se o pošiljci koju je krajem siječnja 2020. državna policija presrela u luci Antwerpen u susjednoj im zemlji Belgiji. Navodi se da je riječ o dvije serije planiranih uvoza, prva sadržavala 650, a drugi 713 kilograma kokaina. Zarada dviju strana, od kojih je jedna očito 31-godišnji nogometaš, trebala je iznositi oko 75 milijuna eura, iznio je National Drug Monitor.

Promes je trenutno član ruske Spartak Moskve, ali čak i ako ostane u Rusiji, to mu neće pomoći da izbjegne eventualnu kaznu, jer slučaj će može voditi i bez njegove prisutnosti, dovoljno je da se na sudu pojavi ovlašteni odvjetnik. To je Robert Malevichz, koji još uvijek ne želi komentirati slučaj.

- Govorit ću u sudnici - kratko je rekao tamošnjim medijima.

Što se tiče ranije spomenutih slučajeva, Promes nikada nije osuđen zbog optužbi za ubojstvo iz nehaja, ta se tužba smatrala nedovoljno dokazanom.

Osim moskovskog Spartaka, ovaj napadač dosad je nastupao za Twente, Go Ahead Egels, Ajax i Sevillu, te broji 50 nastupa za reprezentaciju Nizozemske, tijekom kojih je upisao sedam pogodaka. I ranije je bio osumnjičen za umiješanost u trgovinu droge.

Linker
22. travanj 2024 19:18