Veliki skandal potresa Srbiju

 SCREENSHOT
DOGOVORENA I PODJELA NOVCA

Skandal u susjedstvu! Sudac progovorio o namještanju utakmice: ‘Rekao mi je, imaš stotku od mene...‘

‘Na jednu situaciju odgovorio mi je: Oprosti, je**ga, sad je kasno...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2022. 10:45

Veliki skandal trese susjednu Srbiju. Pomoćni sudac Željko Šolajić iz Ivanjice je tvrdi kako je glavni sudac Nikola Petrović namjestio utakmicu treće lige između Mihajlovca i Rađevca, a onda pokušao s njim i podijeliti novac.

Susret je završio rezultatom 1:0, a Šolajić, koji je bio pomoćnik na tom susretu, tvrdi da je pobjeda Mihajlovca bila neregularna, prenosi Kurir.

"U jednom trenutku u prvom poluvremenu se dogodio školski primjer situacije u kojoj igrač domaće ekipe kasni s odigravanjem lopte i pri tome u predjelu skočnog zgloba gazu gostujućeg igrača. Situacija se odvija između glavnog suca i mene i na komunikaciji mu govorim: ‘Prekršaj, žuti!‘. Nakon par trenutaka, kako nisam dobio odgovor, ponavljam: ‘Gaženje, žuti karton‘. Na to mi glavni sudac odgovara: ‘Oprosti, je*** ga, sad je kasno, lopta je već izašla u aut‘. Bilo mi je to čudno, ali prihvatio sam odluku glavnog suca. Ja sam svoj dio posla odradio", rekao je Šolajić za srpski Sport klub.

Nakon toga su se glavni sudac i njegov pomoćnik zakačili oko zaleđa, a Šolajić mu je poručio da ako želi suditi i zaleđa da mu onda on nije potreban i neka uzme zastavicu, a on ide kući. Na samom kraju susreta gostima je poništen i gol.

"U nadoknadi vremena, pred kraj utakmice, igrači gostujuće ekipe izvode korner pa iz odbijene lopte zabijaju gol koji sudac Petrović poništava. To bi bio pogodak za 1:1 i vjerojatno i krajnji rezultat utakmice. Pitao sam kolegu je li siguran da je prekršaja bilo jer ga ja nisam vidio. Odgovorio mi je da je vidio prekršaj i da je zbog toga poništio gol", otrkio je Šolajić.

Šolajić se zbog svega ispričao javnosti, kao i regionalnom i državnom nogometnom savezu. Osim toga, otkrio je kako ga je nakon utakmice Petrović nekoliko puta zvao, a kada se javio obećao mu je dio profita.

"Rekao mi je: ‘E, imaš stotku kod mene od jučer‘. Nisam ulazio u to na kakvu stotku misli, samo sam mu rekao: ‘Tu stotku lijepo uzmi i vrati onima koji su ti je dali ili podijeli među kolegama. Meni to nije bitno, ali bitno je da ti koji su ti je dali znaju da ju nisam htio prihvatiti‘. Nakon kratke rasprave je shvatio da to ne želim i tu je naša komunikacija završena."

Šojalić je sve prijavio, a objasnio je i zašto.

"Nisam htio da reputaciju i karijeru, koju sam toliko godina gradio bez mrlje, upropasti netko tko nema časti i viteštva u sebi. S druge strane, nema garanije da je Petrović prenio tamo gdje treba da nisam uzeo novac. Ozbiljan sam i obiteljski čovjek, živim suđenje u svakom smislu i zato ne mogu prodati obraz ni za kakve novce", zaključio je Šolajić.

Linker
07. svibanj 2024 03:38