Vinicius Junior

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
BIVŠI ŠEF U LA LIGI

Skandalozan intervju bivšeg predsjednika: ‘Ja Madrid zovem Real imigrant. Vinicius? On je govno od osobe‘

‘Taj idiot se dira po jajima i govori svim navijačima na Mestalli da idemo u drugu ligu. Samo tako, kažiprstom‘
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2024. 09:48

Paco Roig, bivši predsjednik Valencije od 1994. do 1997. godine, dao je ekstenzivni, i čak štoviše, skandalozni intervju za španjolski Relevo, u kojem se među ostalom dotaknuo trenutne momčadi Real Madrida. Poig je govorio o rasizmu u Španjolskoj.

- Prije nije bilo takvih problema ili ih ja nisam primjećivao. Romario je bio napola crn i nije imao problema. Radi se o tome da u Madridu postoji taj tip, koji je... Ja Madrid zovem Real imigrant. Madrid ima osam crnaca, dva bijela stranca i Španjolca, Carvajala - rekao je i nastavio:

- Jednom je izlazio ovaj Vinicius... Znate li što je on napravio ovdje (u Valenciji)? Popeo se na ogradu Mestalle i rekao ‘ti si me zvao kurvin sin‘. Bio sam na Mestalli sa svojim unukom i sinom i rekao sam svom unuku, ‘Alfonsito, što oni govore?‘ A on mi odgovara: ‘oni kažu idiot‘. Mislio sam da su ga nazvali majmunom, ali ne. Onda ja kažem svom sinu Alfonsu, 40-godišnjem ocu, ‘što oni govore?‘ I on isto kaže - budala‘. On je možda sjajan igrač, što ja mislim da jest, ali on je... On je jedno govno kao osoba. Uvijek ide do suca. Bio sam u Južnoj Americi jedno 20, 30 puta i nikad mi se ništa nije dogodilo. Ja idem tamo s ljubavlju, ne mogu ići tamo i govoriti da sam osvajač.

image

Paco Roig

GERMAN VIDAL PONCE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA German Vidal Ponce/alamy/alamy/profimedia

Govorio je i o Florentinu Perezu, prozvao ga je šefom španjolskog nogometa.

- Florentino je šef španjolskog nogometa. Onaj koji zapovijeda. Ono što on radi je... Može li mi netko objasniti da igrač dobije crveni karton na Mestalli zbog vrijeđanja i onda mu ga oduzmu jer dolazi Florentino? Taj idiot (Vinicius) se dira po jajima i govori svim navijačima na Mestalli da idemo u drugu ligu. Samo tako, kažiprstom. I onda ga spašava Real. Nego, sad mu moramo reći gdje su ona četiri igrača Reala koji su poševili četiri cure na Kanarima? Gdje su? Koje su im kazne izrečene? Jer sve je tiho. Šef kaže ne i svi šute. Florentino je taj koji zapovijeda. Zašto nitko ne govori o toj četvorici?

Pričao je i o Barceloni.

- Ono što se dogodilo s Barçom je strašno. Ne znam zašto je to klub koji je bacio svinjsku glavu, a još uvijek imaju otvoren teren. Ne znam zašto su dali 18 milijuna sucima, a ništa se ne događa. A mi, Valencia, jer smo nazvali igrača Madrida glupim, a on je glup, izbacili su cijelu omladinu na ulicu tri ili četiri utakmice, ne razumijem tko stoji iza toga, ja to govorim jer mi ne mogu ništa... Ja kažem što mislim iako imam jako dobre prijatelje u Madridu i iz Madrida... Sranje.

Linker
24. rujan 2024 13:19