BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
KOMENTAR S OTOKA

Škotska legenda pohvalila heroja Vatrenih iz sjene: ‘Pa on je sam radio što naša četvorica ne mogu‘

Hanley, Tierney, McTominay i McKenna će, kako je rekao, imati od koga što za naučiti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2021. 22:36

Legenda Liverpoola i škotskog nogometa, 68-godišnji Graeme Souness često je posljednjih dana bio prisutan u stupcima našeg medija. Škoti i Hrvati bili su veliki rivali, utakmica koja je određivala putnika u osminu finala Eura završila je pobjedom Vatrenih od 3:1, a nekadašnji trener Liverpoola, Galatasarayja, Benfice i Newcastlea dao je svoju konačnu analizu škotskog uspjeha za iTV, televiziju na kojoj radi kao analitičar.

- Ne želim još više kopati po ranama naše nacije, ali razočaran sam. Igrali smo nogomet iz neke drugačije ere, nekog drugog vremena. Više toga nema. Nadali smo se da će naš vratar ispucavanjima dovesti Škotsku do uspjeha, ali to je bilo nemoguće. Očekivali smo da ćemo biti onakvi kakvi smo bili protiv Engleske, ali bili smo daleko od te izvedbe - rekao je Souness.

Zanimljivo, posebno je pohvalio - Dejana Lovrena.

Pogledajte, mi smo imali četvoricu igrača - Tierneyja, Hanleyja, McTominaya i McKennu kada je ušao, oni su svi igrali isto. Baš apsolutno nitko nije bio kadar uzeti loptu i razigravati napadače. Lovren? Pa on je bio taj koji je sva ta naša ispucavanja slao prema sredini terena odakle su Brozović, Modrić i Kovačić igrali i razigravali ostale.

Za kraj je dodao:

- Znamo što možemo očekivati od svih škotskih nogometnih reprezentacija. Trud i strast su neosporni, ali trebalo bi ipak više igrati nogomet, pogotovo ovakav kakav se igra danas.

Linker
20. travanj 2024 00:48