Škoti slave u svlačionici
 SCREENSHOT: TWITTER
Reakcije nakon drame

Škotska pjesma u Beogradu, potekle su suze, a jedna čestitka nasmijala sve: ‘Znamo da nas mrzite, ali...‘

U video snimci koja je osvanula na društvenim mrežama može se vidjeti veliko slavlje igrača
Piše: SNObjavljeno: 13. studeni 2020. 08:24

Nogometni reprezentativci Škotske slave nakon plasmana na Euro u kojem će igrati u skupini D protiv Hrvatske.

Škoti su sinoć u Beogradu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedili Srbiju 5:4 nakon što je susret završio 1:1, a pjesma je nakon susreta odjekivala njihovom svlačionicom.

Ryan Christie, strijelac gola za Škotsku iz 52. minute, nije mogao suspregnuti suze.

"Ovo je nevjerojatno. Ti jedanaesterci su vjerojatno nešto najteže što sam ikad prošao u životu", sažeo je emotivni Christie nakon što je njegova momčad izborila prvi nastup na Euru nakon 1996. godine.

"Bila je to užasna godina za sve i znali smo da možemo napraviti nešto za ovu zemlju. Nadam se da će se svi sada proveseliti u svojim kućama", govorio je Christie s knedlom u grlu.

Suze su potekle u škotskoj svlačionici prije nego li je krenulo ludo slavlje uz taktove hita 'Yes Sir, I Can Boogie' iz 1977. godine. U video snimci koja je osvanula na društvenim mrežama može se vidjeti kako igrači skaču po klupama, grle se i polijevaju bočicama vode. Sam Christie nije sudjelovao u slavlju jer su on i John McGinn nakon susreta morali na standarno dopinško testiranje.

"Kakva večer, to je teško za objasniti. Suze posvuda, a dečki su to zaslužili. Tako se veselim sljedećem ljetu. Nadam se da će se svi navijači u Škotskoj sada zabaviti u svojim domovima jer su ovo bila teška vremena za nogometaše i navijače u Škotskoj. Ne želim zapravo ni razmišljati o tome jer ću vjerovatno zaplakati", rekao je Andy Robertson, inače Liverpoolov bek koji je potkraj susreta sve preplašio uhvativši se bolno za zadnju ložu.

"Bio je to samo grč", odagnao je strahove Robertson.

Nakon plasmana Škotske na Euro stigle su i ćestitke iz Engleske, samo tri dana nakon godišnjice njihovog međusobnog okršaja na Euru 1996.

"Dobro odigrano Škotska. Marshall je junak", napisao je Gary Lineker na svom Twitter profilu naglasivši ključan učinak škotskog vratara koji je obranio jedanaesterac Mitroviću.

"Čestitke Škotska. Znam da nas mrzite, ali drago mi je zbog vas", napisao je u svom stilu bivši igrač Liverpoola, a danas kolumnist Sportsmaila Peter Crouch.

Oglasio se i engleski premijer Boris Johnson.

"Tako je sjajno vidjeti da Škotska ide na Euro. Velike čestitke cijeloj momčadi", tvitao je Johnson.

Linker
20. travanj 2024 10:03