Ronald Gorsic / CROPIX
OKRŠAJ NA HAMPDENU

Škotski pomoćnik McCall: 'Štimac će mijenjati, no to neće umanjiti snagu Hrvatske'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2013. 15:49

Pomoćni trener nogometne reprezentacije Škotske Stuart McCall smatra da Hrvatska u utorak , kada je na rasporedu posljednje kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, neće biti oslabljena, ukoliko ne zaigra nekolicina igrača opterećena kartonima.

Reprezentacija Hrvatske ima čak osmoricu igrača kojima bi žuti karton značio propuštanje prve utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil iduće godine, a među tim igračima su i Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar i Ognjen Vukojević. Osim toga za susret su otpisani Ivan Rakitić (ozljeda), Mateo Kovačić i Šime Vrsaljko (U21 reprezentacija), kao i ranije suspendirani Josip Šimunić.

Škotski pomoćnik McCall vjeruje da će će naš izbornik Igor Štimac odmarati nekolicinu igrača, kako se ne bi doveo u situaciju da bez Modrića, primjerice, igra protiv Francuske, no također smatra i da to neće umanjiti snagu Hrvatske.

- Imaju puno igrača, važnih igrača, kojima bi dobivanje žutog kartona značilo propuštanje prve utakmice dodatnih kvalifikacija. No dobivanje istog ovisi o glavi individualca. Modrić je uvijek hladne glave i teško će zaraditi žuti karton, ako ga ne smije dobiti. S Ćorlukom je pak druga situacija. On kao stoper mora skakati u duelu i tu se lako može dogoditi nespretno udaranje laktom. Međutim i bez njih je Hrvatska iznimno jaka – veli McCall te nastavlja.

- Pogledajte samo klupu za pričuve u utakmici protiv Belgije. Niko Kranjčar, Ivica Olić, Eduardo... Sve su to sjajni igrači. Sumnjam da će nekoliko promjena umanjiti snagu našeg suparnika – smatra škotski pomoćnik.

Utakmica je na rasporedu ovog utorka na Hampden Parku s početkom u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Linker
14. lipanj 2024 21:26