MARTIN RICKETT Afp
JASNA PORUKA ENGLEZIMA

Slaven Bilić najavio novog kapetana reprezentacije! ‘On je nevjerojatan, svaki tjedan sve je bolji!‘

Slaven Bilić impresioniran je jednim igračem engleske reprezentacije kojem predviđa sjajnu budućnost
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2021. 22:21

Riječ je o 22-godišnjem Declanu Riceu koji je debitirao u dresu West Hama 2017. godine dok je 'Čekićare' još vodio bivši izbornik Vatrenih.

Bilić je Ricea premjestio iz obrane u vezni red, a za njega ima same komplimente i vjeruje da može ići stopama velikog Bobbyja Moorea, kako za West Ham, tako i Englesku.

image
Declan Rice (lijevo)
JUSTIN TALLIS Afp

"Ne vidim većeg i boljeg kandidata za engleskog kapetana jednog dana. Recimo to ovako. On je vođa, već je bio kapetan u velikom klubu i to mu ne predstavlja teret. On se s time može nositi i to mu je prirodno. A ako se nastavi popravljati bio bih jako iznenađen da ne postane kapetan reprezentacije", rekao je Bilić, čije riječi prenosi The Sun.

Trener Beijing Guoana je nastavio sa hvalospjevima.

image
Declan Rice
JOHN SIBLEY Afp

"On je nevjerojatan. Lagao bih kada bih rekao da sam znao da će biti tako dobar tako rano. Ali nema namjeru stati i samo je nebo granica za njega. Da, on je bio obećavajući talent dok sam ja bio u West Hamu i tada je pokazao zrelost. Treba mu reći samo jednom, želi slušati i napravi što se traži od njega. Dali smo mu par minuta u zadnjoj utakmici sezone kod Burnleyja. Tada je otišao s nama na predsezonu i bio je dio momčadi. Imali smo puno ozlijeđenih i trebao nam je veznjak. On je odradio posao. Nakon nekoliko mjeseci vidjeli smo da je sjajan na lopti, sjajan s dijagonalnim dodavanjima. Nije samo kontrolirao veznu liniju u defenzivi, već općenito tijekom utakmice. Svakog tjedna od njega se može vidjeti nešto više. Ima ga po cijelom terenu sada", zaključio je Bilić.

Linker
20. travanj 2024 16:28