Catherine Ivill/Getty Images
ZAHVALAN SUGOVORNIK

SLAVEN BILIĆ OBJASNIO DA SE CRNE SLUTNJE ITEKAKO MOGU OSTVARITI! 'Nisam znanstvenik niti ekonomist, ali ako ovo potraje...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2020. 23:20

Slaven Bilić uvijek je zahvalna osoba za novinske stupce. Kad vam nedostaje priča, životnih, trenerskih, nogometnih, ljudskih, okrene se njegov broj i uživa. Baš to su napravili novinari portugalskog medija Record koji su s njime odradili veliki intervju. I naravno, nisu pogriješili, a njihovi su čitatelji dobili ugodno štivo u blagdanskom vremenu.

O tome što radi i kako se nosi s vremenom korone, bivši je hrvatski izbornik i aktualni trener engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona ponešto rekao i u Sportskim novostima, no u svakoj priči on otkrije nešto novo. Tako je i sada, rekavši da klub želi zadržati Filipa Krovinovića nakon što se završi njegova jednogodišnja posudba iz Benfice.

- Ugodno mi je s djecom, ovo troje koje su u obiteljskoj kući drže nas zaposlenima. Naši dani su se promijenili, generalno - dosadno je, nismo navikli biti unutar četiri zida čitavo vrijeme. Ja se nastojim i dalje držati zaokupljen nogometom. Čitam, pripremam preostale utakmice kao da će se sutra igrati. Sada nam je svima isto, i to je nevjerojatno. Čitali smo o tome u knjigama ili u Bibliji, ali sada je baš tako - rekao je Bilić u uvodu video-chata s Portugalcima.

WEST BROMWICH, ENGLAND - FEBRUARY 15:   Slaven Bilic, Manager of West Bromwich Albion  looks on before the Sky Bet Championship match between West Bromwich Albion and Nottingham Forest at The Hawthorns on February 15, 2020 in West Bromwich, England. (Photo by Nathan Stirk/Getty Images)
Nathan Stirk Getty Images

Izrekao je potom i sve ono što se tiče stvarnosti aktualnog trenutka.

- Nije bitno gdje živiš, na kojem kontitentu, gdje radiš i kakvu moć imaš na poslu, koliko zarađuješ ili koliko si utjecajan, svima nam je jednako. Svi smo vrlo mali kao individualci, samo smo dio nečeg velikog - dodao je.

Osvrnuo se potom i na stanje na zamrznutoj ljestvici Championshipa.

- Dobro je. Imamo šest bodova prednosti, devet kola prije kraja. Naravno da bismo i mi voljeli biti kao Liverpool u Premier ligi, ali imamo situaciju koju bismo odmah potpisali da nam je pružena na početku sezone. Ipak, mislim da bi svijet mogao imati puno većih problema ovoga ljeta od nogometa. Nisam znanstvenik niti ekonomist, ali ako ovo potraje... - rekao je Bilić, aludirajući na ekonomski status planete nakon korona-krize.

Pitali su ga i svira li gitaru?

- Naravno. Da ne pričam s vama, sada bih je vjerojatno svirao. To mi je zadovoljstvo. Kad sviram, dolaze mi i ideje o nogometu - rekao je Bilić.

Linker
20. travanj 2024 15:25