RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
‘COCE‘ GA STAJAO POSLA?

Slavni hajdukovac dobio otkaz jer je nakon pobjede pjevao pjesmu koju nije smio? Evo što se dogodilo

Mario Carević više nije trener drugoligaša Rudeša. Iz kluba su potvrdili tu odluku...
Piše: SNObjavljeno: 22. ožujak 2021. 13:41

Mario Carević više nije trener Rudeša. Vijest je pomalo iznenađujuća, jer je objavljena nakon jučerašnje pobjede protiv četveroplasiranog BSK-a...

''Klub je sporazumno raskinuo suradnju s trenerom Carevićem. Na prvu zvuči pomalo čudno nakon pozitivnog niza koji je ostvario trener Carević sa svojim stručnim stožerom, međutim dogovor kluba s trenerom Carevićem bio je da klub uvede u mirne vode drugoligaškog opstanka, što je i ostvareno.", stoji u službenom priopćenju kluba i dodaju:

"Ovim putem treneru Careviću zahvaljujemo na iznimno uspješnoj suradnji i ostvarenju zacrtanog cilja. Želimo mu puno sreće u daljnjim trenerskim angažmanima.''

Rudeš je trenutačno na šestom mjestu Druge HNL. Neki su ovaj potez povezali s videom koji je objavljen na društvenim mrežama a na kojem dio igrača Rudeša i dojučerašnji trener uz pjesmu Vinka Coce ''Kad umren umotan u bilo'' uživaju u pobjedi...

Pobjeda, pa cipela

Bivši zagrebački prvoligaš došao je u Bijelo Brdo nakon što je domaćin nanizao tri pobjede! Prekinuvši tu nisku zasluženim porazom čiji se epilog naslućivao od prvih trenutaka jer su gosti djelovali organiziranije i čvršće zbog čega su naposljetku bili nagrađeni bodovima. Rudeš je, pak, došao do prve pobjede nakon tri neuspješna kola. Na klupi gostiju nije bilo kažnjenog Marija Carevića, kojeg je na pravi način zamijenio Dario Grabušić.

Od početka su gosti iz Zagreba iskazali ambicioznost u Bijelom Brdu nagovijestivši domaćinu probleme već u četvrtoj minuti. Tada je Muić s 20-ak metara poluvisokim udarcem šutirao u desni kut kamo se bacio Đilas i izvadio loptu. Ona je i nadalje bila češća na domaćoj polovini terena koja je u 20. minuta izašla u aut na lijevoj strani gostujućeg napada. Pred vrata je, odnosno na peterac ubacio Franić gdje je leđima okrenutog Durdova (po)vukao Dalić, a sisački sudac pokazao na bijelu točku.

Siguran je potom bio Abdurahimi pogodivši lijevi gornji kut Đilasa koji je krenuo na tu stranu i bio nemoćan - 0:1. Nakon toga lopta je prešla u posjed nogometaša BSK-a koji, međutim, nisu uspijevali načiniti ozbiljniju prijetnju. Prvi su put prema gostujućim vratima Žuto-plavi zapucali u 43. minuti kada je Mišićev udarac s 22-23 metra otišao iznad grede. Očito nezadovoljan u napadačkim dijelom domaći je trener na odmoru načinio trostruku izmjenu te time samo dobio veći posjed lopte. Ona je, međutim, zamalo odsjela u mreži BSK-a u 54. minuti kada je Abdurahimi zdesna centrirao pred vrata, a Durdov mlakim udarcem glave poslao ju u Đilasovo naručje.

Nije bio bjelobrdski dan Četiri minute kasnije gosti su kroz sredinu složili kontru preko Dariusa Jalinousa koji je dodao udesno do Kolege čiji snažan udarac, s 18 metara, Đilas nije mogao zaustaviti i lopta je završila u desnom gornjem kut - 0:2. Domaći su se vratili u igru nakon četiri minute zahvaljujući Bajiću koji je sa 17 metara ljevicom pogodio lijevi gornji kut - 1:2. Pet minuta kasnije mogli su i do izjednačenja nakon Vrdoljakova centaršuta slijeva koji je stigao na Dabrinu glavu, ali ne i u željeni suprotni donji kut. Susret je definitivno bio prelomljen u 82. minuti kada su gosti ubacili aut zdesna, a prenesena lopta stigla je na suprotnu stranu gdje Jelaviću nije bilo teško iz blizine poentirati - 1:3.

Zagrepčani su mogli i do četvrtog pogotka u 89. minuti, ali je Dawoud Jalinous s nekoliko metara pucao preko nebranjenih vrata. Da nije bio bjelobrdski dan svjedoči i situacija u sudačkoj nadoknadi vremena kada je Čikvar namjestio prigodu Dabri kojem je bijeli blok onemogućio smanjenje zaostatka. (dl)

Linker
09. travanj 2024 17:22