Benjamin Mendy

 PAUL ELLIS Afp
IZNOSIO JE OBRANU

Slavni nogometaš optužen za silovanje progovorio na sudu: ‘Nisam Brad Pitt, ali žene su same dolazile...‘

Nogometaša Cityja se tereti za čak sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. studeni 2022. 07:46

Nastavljeno je suđenje nogometašu Manchester Cityja Benjaminu Mendyju kojeg se tereti sa čak sedam optužbi za silovanje. Mendy do sada nije govorio na sudu, a u ponedjeljak je po prvi puta iznio svoju obranu i negirao da je žene prisiljavao na seks.

Mendy je, prije nego je počeo iznositi svoju obranu, položio ruku na Kur‘an i zakleo se da će govoriti istinu. Optužen je za sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad, a sve se navodno događalo u njegovom domu između listopada 2018. i kolovoza 2021. godine.

U prvom dijelu ovog suđenja je tužiteljstvo iznosilo optužbe na Mendyjev račun i predstavilo ga kao ‘predatora‘ koji je zlostavljao ‘ranjive, prestravljene i izolirane‘ žene, a o tome su svjedočile i same žrtve njegovih napada.

Mendy je sada dobio priliku da se brani, a pred sudom je odgovarao na pitanja koje mu je postavljao njegov odvjetnik. Rekao je da mu žene ‘same dolaze‘ jer je bogat i poznat.

"Znam da nisam Brad Pitt i znam da mi žene nisu dolazile zbog mojeg izgleda", tekao je Mendy.

Priznao je da ‘voli spavati s puno žena‘, ali odbacio je optužbe da je to radio bez pristanka.

‘Ako su one htjele seks i ja, sve je bilo u redu, no da je neka žena rekla ne, ja bih to prihvatio i prestao", rekao je Mendy.

Osvajač Svjetskog prvenstva 2018. godine s Francuskom je otpužen da je žene silovao u ‘sobama panike‘ u izoliranoj vili u Cheshireu. Njegove žrtve su rekla kako su im telefoni oduzeti po dolasku pa nisu mogle zvati pomoć. Mendy je sada rekao kako bi ljude zamolio da ne koriste telefone samo ako je u njegovom domu bio drugi nogometaš ili ako tu osobu ne poznaje dobro, radi zaštite privatnosti.

U zatvoru je ipak nešto i naučio. Iako i dalje prima 4,7 milijuna funti godišnje od Cityja, do toga vjerojatno nije mogao doći u zatvoru pa je živio od četiri funte dnevno koliko zaradi u zatvoru.

"Zaradio bih oko četiri funte na dan kako bih u kantini kupio nešto hrane. Imao sam sve i sve je bilo lako dobiti, a sada sam naučio cijeniti vrijednost novca", zaključio je Mendy.

Linker
27. travanj 2024 17:27