- Afp
TUŽE GA U SAD-U

Slavni Portugalac na udaru, sprema se velika tužba: Cristiano Ronaldo bi mogao ostati bez milijardu dolara

Nogometaš Al-Ittihada je reklamirao Binance, najveću burzu kriptovalita na svijetu
Piše: SNObjavljeno: 29. studeni 2023. 17:00

Cristiano Ronaldo zarađuje velike novce reklamirajući razne proizvode, a jedna takva reklama mogla bi ga koštati milijarde dolare. Naime, zbog promocije Binancea, najveće burze kriptovaluta na svijetu, portugalski nogometaš suočava se s kolektivnom tužbom u SAD-u.

Tužitelji tvrde kako su u Binance uložili upravo zbog njegove podrške Binanceu, a ulaganja su im donijela samo gubitke. Cristiano Ronaldo je u cijelu priču ušao u studenom prošle godine kada je Binance objavio svoju prvu CR7 kolekciju nezamjenjivih tokena (NFT), a za njih je nogometaš rekao kako će s njima nagraditi svoje obožavatelje za, kako je rekao, sve godine podrške.

Najjeftiniji NFT iz CR7 kolekcije koštao je 77 dolara dok mu je sada, godinu dana kasnije, cijena oko jednog dolara. Tužitelji tvrde kako je njegova promocija donijela povećanje zanimanja za Binance od 500%, a uz to Cristiano Ronaldo nije otkrio koliko je plaćen za reklamiranje što je morao napraviti prema američkim zakonima jer se NFT mogu smatrati vrijednosnim papirima.

Ni Cristiano Ronaldo ni Binance nisu komentirali podizanje tužbe.

Linker
12. veljača 2024 00:31